

Kiełki są najbardziej życiodajnym pożywieniem w świecie, ponieważ spożywa się je wtedy, kiedy roślina jest tak żywotna jak nigdy później. Spożywając je regularnie możemy doświadczyć owej żywotności i przepływu energii. Od tysięcy lat stanowią element zdrowej diety.

Kiełki są najbardziej życiodajnym pożywieniem w świecie, ponieważ spożywa się je wtedy, kiedy roślina jest tak żywotna jak nigdy później. Spożywając je regularnie możemy doświadczyć owej żywotności i przepływu energii. Od tysięcy lat stanowią element zdrowej diety. Zawierają dużo żelaza, magnezu, miedzi, cynku, fosforu i wapnia. Są źródłem witaminy A, B, C, E. Lekkostrawne, wzmacniają organizm. Pozytywnie wpływają na stan zębów.

Są niezastąpionym źródłem makro- i mikroelementów, enzymów i witamin z grupy B. Regulują procesy trawienne, pozytywnie wpływają na pracę wątroby i jelit, poprawiają stan skóry i paznokci, wzmacniają organizm.