Ekologiczna, delikatna mąka kokosowa doskonale nadaje się do wypieków różnego typu - od chleba, przez naleśniki po ciasta, gofry i ciasteczka, nadając im charakterystycznego, słodkawego posmaku. Można nią zastąpić ok. 10-20% mąki pszennej. Mąkę kokosową można także spożywać na surowo - dzięki wysokiej zawartości błonnika pokarmowego (29g/100g) świetnie sprawdza się jako dodatek do zdrowych koktajli i deserów. Niezastąpiona również w kuchni orientalnej.


Ekologiczny cukier cytrynowy bez dodatku aromatów.

Cukier różany jest przysmakiem sezonowym, który warto mieć w domu. Świetnie nadaje się do deserów i wypieków. Ma też wspaniały zapach.

Cukier różany jest przysmakiem sezonowym, który warto mieć w domu. Świetnie nadaje się do deserów i wypieków. Ma też wspaniały zapach.

Ekologiczny cukier z wanilią bez dodatku aromatów.

Cynamonem można przyprawiać wszystkie potrawy słodzone, np. budynie, napoje mleczne, ciastka, czekoladę. Niewielka ilość cynamonu dodaje się do gulaszu, baraniny, wołowiny, gotowanej ryby, szynki. Przyprawiamy nim także poncze i różne napoje np. colę.

Ksylitol- tzw. cukier brzozowy jest produktem zastępującym tradycyjny cukier. Produkt ten jest jednak w porównaniu z cukrem dużo zdrowszy, ponieważ ma prawie połowę mniej kalorii, ma znacznie niższy tzw. indeks glikemiczny (8-12 razy) dzięki czemu jest bezpieczniejszy dla diabetyków, przy trawieniu tworzy on odczyn zasadowy dlatego zalecany jest dla osób starszych zagrożonych osteoporozą. Może służyć do słodzenia napoi lub różnych wyrobów kulinarnych.

Mąka bezglutenowa

Mąka bezglutenowa

Zdrowy zamiennik mąk

Zdrowy zamiennik mąk

mąka bezglutenowa

Zdrowy zamiennik mąk

Doskonała do wypieków

Zdrowy zamiennik mąk

Zdrowy zamiennik mąk

Doskonały dodatek do innych mąk

Naturalny błonik

Perz to bardzo pospolita roślina, która porasta nieużytki i polany. Jego kłącza zawierają skrobię i są bardzo odżywcze

Idealnym produktem dla osób ceniących zdrowe nawyki

Mąka z topinamburu jest źródłem błonnika oraz żelaza, potasu i witaminy B1. Ze względu na dużą zwartość wielocukru – inuliny, topinambur może być pomocny głównie diabetykom. Inulina jest również naturalnym prebiotykiem, który wspomaga florę bakteryjną i poprawia perystaltykę jelit.

Mąka z żołędzi była dawniej używana jako pokarm, szczególnie w czasach gdy brakowało jedzenia. Współczesne badania potwierdziły jej bardzo wysoką wartość odżywczą oraz zawartość cennych dla zdrowia składników. W porównaniu z mąką zbożową jest kilkakrotnie bogatsza w potas, wapń i magnez, czyli kluczowe dla zdrowia składniki mineralne. Mąka ta jest bardzo bogata w witaminy z grupy B. Zawiera także dużo cennych dla funkcjonowania przewodu pokarmowego błonnika oraz ponad 5% nienasyconych kwasów tłuszczowych.

świeże ekologiczne mleko

Zdrowy i smaczny dodatek do dań

Podlaska przyprawa do pierników i innych ciast bez chemii.

skrobia kukurydziana*, substancja spulchniająca: soda oczyszczona, regulator kwasowości: winian monopotasowy.
*produkt rolnictwa ekologicznego

Laska wanilii to długie strączki orchidei pnącej wywodzącej się z lasów tropikalnych Ameryki Środkowej. (Vaina oznacza torebkę, strąk)

Doskonały dodatek do ciast i deserów.