Całe ziarenka dodaje się do marynat, szczególnie wzbogaca smak ciemnych sosów, polepsza walory smakowe kompanów i likierów.
Darmowa dostawa od 250 zł
Całe ziarenka dodaje się do marynat, szczególnie wzbogaca smak ciemnych sosów, polepsza walory smakowe kompanów i likierów.
Dostępność: duża ilość
Laska wanilii to długie strączki orchidei pnącej wywodzącej się z lasów tropikalnych Ameryki Środkowej. (Vaina oznacza torebkę, strąk)
Dostępność: duża ilość
Jest przydatnym dodatkiem do wieprzowiny, baraniny, kaczki lub gęsi. Stosuje się go również do produkcji likierów i syropów.
Dostępność: duża ilość
Mielona żubrówka stanowi komponent wykwintnych sosów oraz marynat używanych głównie do dziczyzny, drobiu i królików.
Dostępność: duża ilość
Trawę cytrynową używa się w kuchni południowo-azjatyckiej oraz południowo-amerykańskiej. Aromat i smak przypominający trochę cytrynę, ale bez jej kwaskowatości. Wzbogaca się nią smak zup, sałatek, napojów, deserów a nawet dań drobiowych przyprawianych curry. Suszone źdźbła trawy cytrynowej można dodać do herbaty.
Dostępność: duża ilość
Używany z powodzeniem w kuchni. Szafran ma dość silny zapach i smak z wyraźną goryczką. Wystarczy szczypta by nadać barwę i smak nawet dużemu daniu.
Dostępność: duża ilość
Przyprawia się nim zupy, gotowane ziemniaki, makarony, dania z drobiu, ryby i dziczyzny, może być również dodawany do sosów.
Dostępność: duża ilość
Najwyższej jakości pomidory suszone na słońcu.
Dostępność: brak towaru
Potrzebujesz pomocy?