Majeranek dodaje się głównie do kiełbas, tłustych mięs, pieczeni wieprzowej, baraniej, jagnięcej. Nadaje się wspaniale do przyprawiania zup jarzynowych, pomidorowych, ryb, pasztetów i omletów.
Majeranek dodaje się głównie do kiełbas, tłustych mięs, pieczeni wieprzowej, baraniej, jagnięcej. Nadaje się wspaniale do przyprawiania zup jarzynowych, pomidorowych, ryb, pasztetów i omletów.
Właściwości lecznicze łopianu są wykorzystywane w medycynie naturalnej od lat. Zastosowanie w lecznictwie, a także w kosmetyce, znalazł zwłaszcza korzeń łopianu, który wspomaga trawienie, leczenie cukrzycy, łagodzi bóle reumatyczne.
Lubczyk jest przyprawą bardzo mocną, dlatego stosuje się go w małych ilościach. Przyprawia się nim potrawy z fasoli, zupy jarzynowe, kartoflankę, rosoły, poprawia zapach mięsa, potraw rybnych i sosów.
Lubczyk jest przyprawą bardzo mocną, dlatego stosuje się go w małych ilościach. Przyprawia się nim potrawy z fasoli, zupy jarzynowe, kartoflankę, rosoły, poprawia zapach mięsa, potraw rybnych i sosów.
Jest to jedna z najstarszych i najbardziej znanych przypraw. Niezastąpiona do zup, rosołów, duszonych warzyw, sosów, wędlin potraw smażonych, galaretek itp.
Jest to jedna z najstarszych i najbardziej znanych przypraw. Niezastąpiona do zup, rosołów, duszonych warzyw, sosów, wędlin potraw smażonych, galaretek itp.
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają nam dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możesz zaakceptować wykorzystanie przez nas wszystkich tych plików i przejść do sklepu lub dostosować użycie plików do swoich preferencji, wybierając opcję "Dostosuj zgody".