zioła luzem
Darmowa dostawa od 250 zł
Trawę cytrynową używa się w kuchni południowo-azjatyckiej oraz południowo-amerykańskiej. Aromat i smak przypominający trochę cytrynę, ale bez jej kwaskowatości. Wzbogaca się nią smak zup, sałatek, napojów, deserów a nawet dań drobiowych przyprawianych curry. Suszone źdźbła trawy cytrynowej można dodać do herbaty.
Dostępność: duża ilość
Mielona żubrówka stanowi komponent wykwintnych sosów oraz marynat używanych głównie do dziczyzny, drobiu i królików.
Dostępność: duża ilość
Jest przydatnym dodatkiem do wieprzowiny, baraniny, kaczki lub gęsi. Stosuje się go również do produkcji likierów i syropów.
Dostępność: duża ilość
Tymianek doskonale komponuje się z cielęciną, jagnięciną, wołowiną, drobiem, rybami, podkreśla smak farszów, pasztetów, wędlin, gulaszów, zup i bulionów. Można go także dodać do chleba, masła ziołowego, majonezu ziołowego, aromatyzowanego octu, musztardy a także do zapiekanek z fasoli i soczewicy.
Dostępność: duża ilość
Kompozycja przypraw doskonale nadaje się do wszystkich zup podnoszących ich walory smakowo-zapachowe.
Dostępność: duża ilość
Potrzebujesz pomocy?