Pieprz zielony stosuje się do potraw duszonych, np. drobiu, bulionu, zup, zapiekanek i deserów.
Uwielbiamy zioła i przyprawy! To często one sprawiają, że potrawy smakują tak wyjątkowo, a w kuchni unosi się wspaniały aromat. Są do tego naturalne i wpływają korzystnie na nasze zdrowie. Jeśli tak jak my cenicie moc naturalnych składników, zajrzyjcie do naszej internetowej spiżarni. Znajdziecie tutaj aromatyczny imbir i cynamon, ostre chili, swojską czarnuszkę czy nieco zapomniany cząber.
Poznaj smak, aromat i moc naturalnych przypraw !
Naturalne zioła bez polepszaczu smaku i sztucznych dodatków to najlepszy dodatek do wielu dań – zarówno tych wytrawnych, jak i deserów. Nie mamy wątpliwości, że zawsze warto mieć je pod ręką we własnej kuchni. Polecane przez nas przyprawy nadadzą smak wielu potrawom, a przy okazji będą korzystnie wpływać na organizm podkręcając metabolizm, oczyszczając czy wzmacniając układ odpornościowy. Zachęcamy jednocześnie do eksperymentowania w kuchni oraz prowadzenia zdrowego stylu życia. Zapraszamy także do zapoznania się z naszym pozostałym asortymentem – w naszej ofercie znalazły się nie tylko przyprawy, ale również inne pyszne i naturalne artykuły spożywcze i przetwory.

Cynamon doskonale komponuje się z wieloma daniami. Idealnie pasuje do deserów, wypieków oraz tradycyjnych pierników. Przyprawa nadaje się także do podkreślenia smaku i aromatu różnych napojów, herbat, kaw, gorących czekolad oraz nalewek. Niewielką ilość stosuje się również podczas przyrządzania mięs oraz niektórych dań egzotycznych.

Przyprawa używana do mięs, wędlin i sosów.

Imbir stosuje się jako przyprawę do zup, pieczonego mięsa wieprzowego, dziczyzny i baraniny. Dodaje delikatnego smaku potrawom z ryżu, jajek, słodkim deserom, kompotom, różnym słodyczom. Imbir dodaje się do ogórków marynowanych i dyni marynowanej.

Jest to jedna z najcenniejszych i najdroższych przypraw. Kardamon dodajemy do ciast, kawy, marynat, słodkich deserów oraz likierów i win.

Jest to jedna z najcenniejszych i najdroższych przypraw. Kardamon dodajemy do ciast, kawy, marynat, słodkich deserów oraz likierów i win.

Używany z powodzeniem w kuchni. Szafran ma dość silny zapach i smak z wyraźną goryczką. Wystarczy szczypta by nadać barwę i smak nawet dużemu daniu.

Ekologiczny czosnek niedźwiedzi mielony to przyprawa otrzymywana z suszonych liści czosnku niedźwiedziego.

Sól morska wędzona dymem z drewna dębowego z dodatkiem ziół tj. majeranek, tymianek, oregano, cząber oraz jałowiec, doskonale sprawdzi się w każdej kuchni. Nada potrawom wędzony i ziołowy aromat oraz charakterystyczny smak. Polecana jest do pieczonych mięs, warzyw, sosów oraz ryb.

Sól wytworzono specjalnie przygotowaną metodą polegającą na nasączaniu sokami z owoców i warzyw.

Aromatyczna przyprawa do pieczywa. Dodawana jest do konserwowania ogórków w celu zachowania ich jędrności.

Używany z powodzeniem w kuchni. Szafran ma dość silny zapach i smak z wyraźną goryczką. Wystarczy szczypta by nadać barwę i smak nawet dużemu daniu. Używa się go do aromatyzowania i barwienia ryżu, potraw z mięs i ryb, do zup, sosów i ciast. Służy także do alkoholu głównie likierów ziołowych.

Cynamon doskonale komponuje się z wieloma daniami, zarówno wytrawnymi, jak i słodkimi.

Czarny kardamon charakteryzuje się kamforowym, lekko żywicznym i korzennym aromatem.

Pieprz długi polecany jest do marynat, bulionów, gulaszy, mięs i serów. Sprawdzi się również jako dodatek do przetworów owocowych i deserów. Można stosować go w całości, rozetrzeć w moździerzu lub zmielić w młynku.

Jest to jedna z najcenniejszych i najdroższych przypraw. Kardamon dodajemy do ciast, kawy, marynat, słodkich deserów oraz likierów i win.

Jest to jedna z najcenniejszych i najdroższych przypraw. Kardamon dodajemy do ciast, kawy, marynat, słodkich deserów oraz likierów i win.