Pikantna przyprawa z XVIII wieku, używana do wyostrzania smaku. Stosuje się ją do roślin strączkowych, drobiu, sosów, gulaszu, owoców morza.
Darmowa dostawa od 250 zł
Uwielbiamy zioła i przyprawy! To często one sprawiają, że potrawy smakują tak wyjątkowo, a w kuchni unosi się wspaniały aromat. Są do tego naturalne i wpływają korzystnie na nasze zdrowie. Jeśli tak jak my cenicie moc naturalnych składników, zajrzyjcie do naszej internetowej spiżarni. Znajdziecie tutaj aromatyczny imbir i cynamon, ostre chili, swojską czarnuszkę czy nieco zapomniany cząber.
Naturalne zioła bez polepszaczu smaku i sztucznych dodatków to najlepszy dodatek do wielu dań – zarówno tych wytrawnych, jak i deserów. Nie mamy wątpliwości, że zawsze warto mieć je pod ręką we własnej kuchni. Polecane przez nas przyprawy nadadzą smak wielu potrawom, a przy okazji będą korzystnie wpływać na organizm podkręcając metabolizm, oczyszczając czy wzmacniając układ odpornościowy. Zachęcamy jednocześnie do eksperymentowania w kuchni oraz prowadzenia zdrowego stylu życia. Zapraszamy także do zapoznania się z naszym pozostałym asortymentem – w naszej ofercie znalazły się nie tylko przyprawy, ale również inne pyszne i naturalne artykuły spożywcze i przetwory.
Cynamonem można przyprawiać wszystkie potrawy słodzone, np. budynie, napoje mleczne, ciastka, czekoladę. Niewielka ilość cynamonu dodaje się do gulaszu, baraniny, wołowiny, gotowanej ryby, szynki. Przyprawiamy nim także poncze i różne napoje.
Dostępność: duża ilość
Pikantna przyprawa z XVIII wieku, używana do wyostrzania smaku. Stosuje się ją do roślin strączkowych, drobiu, sosów, gulaszu, owoców morza.
Dostępność: duża ilość
Jest składnikiem różnych mieszanek przyprawowych. Wchodzi w skład curry. Nadaje charakterystyczny smak rosołom i potrawom z drobiu. Można dodawać ją do musztardy, sosów.
Dostępność: brak towaru
Jest to jedna z najstarszych i najbardziej znanych przypraw, niezastąpiona do zup, rosołów, duszonych warzyw, sosów, wędlin, potraw smażonych, galaretek itp. Liść laurowy stosuje się przy sporządzaniu marynat oraz przy kiszeniu kapusty.
Dostępność: duża ilość
Liście kolendry dodaje się do sosów, dipów, zup, sałatek oraz dań orientalnych.
Dostępność: duża ilość
Kolendra służy do przyprawiania wędlin (zwłaszcza mortadeli i serdelowej), pasztetów, konserw mięsnych i rybnych, likierów i wódek oraz wielu mieszanek przyprawianych np. pieprzu ziołowego i curry.
Dostępność: duża ilość
Majeranek dodaje się głównie do kiełbas, tłustych mięs, pieczeni wieprzowej, baraniej, jagnięcej. Nadaje się wspaniale do przyprawiania zup jarzynowych, pomidorowych, ryb, pasztetów i omletów.
Dostępność: duża ilość
Potrzebujesz pomocy?