Pieprz cytrynowy to połączenie aromatycznego pieprzu, soku z pigwowca oraz skórki z cytryny i trawy cytrynowej. Znakomicie sprawdzi się jako przyprawa do ryb, mięs, sałatek, dressingów i sosów. Kompozycja podkreśli smak i aromat przygotowanych dań.


Przygotowany przez nas bulion warzywny to kompozycja starannie wyselekcjonowanych ekologicznych warzyw, które wzbogacają smak zup, sosów oraz wielu innych przygotowywanych potraw.

Curry to mieszanina sproszkowanych przypraw, która od tysięcy lat kształtuje smak potraw. Stosuje się ją najczęściej do potraw mięsnych zwłaszcza drobiu, wieprzowiny...

Specjalnie dobrana kompozycja ekologicznych warzyw, doskonale nadaje się jako dodatek do bigosu, kapuśniaku oraz farszu na bazie kapusty.

Uniwersalna przyprawa do potraw, przygotowana na bazie starannie wyselekcjonowanych, naturalnych i ekologicznych surowców.

Kompozycja ekologicznych warzyw to świetny dodatek i baza do zup/kremów, sosów, farszów, bigosu.

Pieprz cytrynowy to połączenie aromatycznego pieprzu, soku z pigwowca oraz skórki z cytryny i trawy cytrynowej. Znakomicie sprawdzi się jako przyprawa do ryb, mięs, sałatek, dressingów i sosów. Kompozycja podkreśli smak i aromat przygotowanych dań.

Przyprawa stosowana do mięs i wędlin.

Przyprawa używana do mięs, wędlin i sosów.

Przyprawa powszechnie stosowana do mięs, potraw z jaj, sałatek i surówek.

Uniwersalna baza do zup, sosów oraz bulionów.

Posypka to doskonały dodatek do kanapek. Nadaje przyjemny smak i aromat oraz wzbogaca w witaminy i minerały.

Przyprawa nadaje doskonały smak i wygląd. Podnosi atrakcyjność pieczywa.

Rozdrobniona forma grzybów przyśpiesza i ułatwia ich zastosowanie. Najczęściej stosuje się tą formę grzybów do sosów, pierogów, zup, pasztetów, zapiekanek, jajecznicy i wszelkiego rodzaju farszów.

Kompozycja Zielony Ogród doskonale sprawdzi się jako dodatek do różnego rodzaju zup, kremów lub farszów.

Naturalne bogactwo smaku i zapachu. Przyprawę poleca się do zup, sosów, zapiekanek i innych dań warzywnych.

Starannie dobrane zioła i przyprawy nadają potrawom wspaniały smak i aromat. Poleca się do ciężkostrawnych dań z nasion strączkowych. Przyprawę należy dodawać pod koniec gotowania.

Przyprawa do dań z ziemniaków jest doskonałą kompozycją, dzięki której potrawy z ziemniaków zyskują nowy, wspaniały smak i aromat.

Przyprawić drób bezpośrednio wklepując przyprawę w kawałki mięsa lub rozrobić przyprawę w dowolnym oleju i smarować.

Doskonała kompozycja ziół i przypraw, nadająca się do przyprawiania potraw wegetariańskich. Nadaje potrawom wyjątkowego smaku i aromatu, a dodatkowo pięknie dekoruje przyrządzone potrawy na grilla.

Jest to doskonała kompozycja ekologicznych przypraw korzennych takich jak goździki czy imbir z dodatkiem cynamonu oraz gałki muszkatołowej. Połączenie wyśmienicie dobranych składników pozwoli na przygotowanie aromatycznego grzańca na bazie wina lub piwa, który doskonale sprawdzi się podczas picia w długie jesienne wieczory.

Papryka czerwona słodka*, bazylia*, estragon*, majeranek*, rozmaryn*, czosnek*, cebula*, kurkuma*, kolendra liść*, chilli* (w różnych proporcjach).

Cząber ogrodowy*, jałowiec*, tymianek*, estragon*, pieprz czarny*, majeranek*, czosnek*, anyż*, goździki*, cynamon*, (w różnych proporcjach).

Mieszanka przyprawowa nadaje karkówce doskonały smak i aromat, posypane przyprawą mięso zyskuje także piękny dekoracyjny wygląd.

Koperek*, cebula*, trawa cytrynowa*, czosnek*, bazylia*, pigwowiec owoc*, majeranek*, tymianek*, macierzanka*, pieprz czarny*, sok z pigwowca*, skórka
z cytryny (w różnych proporcjach).

Wzmacnia naturalny smak i aromat kawy. Przyprawy korzenne wchodzące w skład mieszanki rozgrzewają organizm, pozwalają na rozkoszowanie się znanym napojem w nieco innej, korzennej wersji.

Doskonale skomponowane zioła i przyprawy nadają niepowtarzalny smak i aromat, wymieszane z masłem lub twarogiem świetnie smakują jako dodatek do świeżego pieczywa czy młodych ziemniaków.

Mięso przyprawić bezpośrednio przed pieczeniem lub macerować w przyprawie połączonej z olejem około dwóch godzin. Następnie piec jak zwykle.

Wzbogaca smak i aromat potrawy czyniąc ją lżejszą i lepiej przyswajalną. Przyprawę należy wklepywać w porcje mięsa lub stworzyć z niej macerat do mięsa z dodatkiem oleju. Macerować mięso około dwóch godzin, po czym przygotować jak zwykle.