Pieprz cytrynowy to połączenie aromatycznego pieprzu, soku z pigwowca oraz skórki z cytryny i trawy cytrynowej. Znakomicie sprawdzi się jako przyprawa do ryb, mięs, sałatek, dressingów i sosów. Kompozycja podkreśli smak i aromat przygotowanych dań.

Grupa mieszanek przyprawowych określana jako podlaskie przyprawy, których składy zostały opracowane na podstawie staropolskich receptur, pochodzących szczególnie z Podlasia... w składzie naszych mieszanek nie ma żadnych substancji konserwujących i polepszaczy samku itp. stąd na naszych opakowaniach znajdują sie oznaczenia przyprawy bez chemii.

Doskonała aromatyczna przyprawa bardzo popularna kuchni bałkańskiej. Służy główni do przyprawiania dań mięsnych, dań z roślin strączkowych oraz wędlin i zup.

Doskonała aromatyczna przyprawa bardzo popularna w kuchni bułgarskiej. Służy głównie do przyprawiania dań mięsnych, dań z roślin strączkowych oraz wędlin i zup.

Pieprz cytrynowy to połączenie aromatycznego pieprzu, soku z pigwowca oraz skórki z cytryny i trawy cytrynowej. Znakomicie sprawdzi się jako przyprawa do ryb, mięs, sałatek, dressingów i sosów. Kompozycja podkreśli smak i aromat przygotowanych dań.

Przyprawa stosowana do mięs i wędlin.

Przyprawa powszechnie stosowana do mięs, potraw z jaj, sałatek i surówek.

Przyprawa powszechnie stosowana do mięs, potraw z jaj, sałatek i surówek

Przyprawa powszechnie stosowana do mięs, potraw z jaj, sałatek i surówek

Polecana dla osób mających wzdęcia, osłabioną perystaltykę.

Przyprawa ta może częściowo zastąpić sól, polecana jest dla osób, które muszą lub chcą unikać solenia lub solić mniej.

Doskonała przyprawa do grillowania warzyw, grzybów i owoców.

Wysoce aromatyczna mieszanka o wyrafinowanym smaku i zapachu. Wzbogaca potrawy w 5 podstawowych smaków: słodki, słony, gorzki, kwaśny i piekący. Tradycyjnie stosowana jest do wszystkich potraw gotowanych i duszonych, do sosów i marynat.

Mieszanka przyprawowa przeznaczona do dań z grilla.

Stosuje sieją do przyprawiania dań wegetariańskich. Znakomicie ułatwia trawienie.

Mieszanka różnych przypraw do bigosu.

Polecana do mięs smażonych, tłustych.

Mieszanka przypraw do dań z fasoli.


Mieszanka przyprawowa do mięsa drobiowego.

Mieszanka przyprawowa do mięsa drobiowego.

Mieszanka przypraw do flaków.

Mieszanka przypraw do grilla.

Mieszanka przypraw do gulaszu.

Papryka czerwona słodka, bazylia, estragon, majeranek, rozmaryn, czosnek, cebula, kurkuma, kolendra liść, pieprz cayenne (w różnych proporcjach).

Cząber ogrodowy, jałowiec, tymianek, estragon, pieprz czarny, majeranek, czosnek, anyż, goździki, cynamon (w różnych proporcjach).

Mieszanka przyprawowa nadaje karkówce doskonały smak i aromat, posypane przyprawą mięso zyskuje także piękny dekoracyjny wygląd.

Koperek, cebula, trawa cytrynowa, czosnek, bazylia, pigwowiec owoc, majeranek, tymianek, macierzanka, pieprz czarny, sok z pigwowca, skórka z cytryny
(w różnych proporcjach).

Czosnek, majeranek, pieprz czarny, cukier trzcinowy, gałka muszkatołowa, kolendra (w różnych proporcjach).

Pomidor, cebula, bazylia, czosnek niedźwiedzi, oregano, czosnek (w różnych proporcjach).

Mieszanka przyprawowa nadaje pieczeni doskonały smak i aromat, posypane przyprawą mięso zyskuje także piękny dekoracyjny wygląd. Przyprawa jest także doskonałym dodatkiem do sosów.