Podlaska przyprawa do zapiekanek bez chemii.

Grupa mieszanek przyprawowych określana jako podlaskie przyprawy, których składy zostały opracowane na podstawie staropolskich receptur, pochodzących szczególnie z Podlasia... w składzie naszych mieszanek nie ma żadnych substancji konserwujących i polepszaczy samku itp. stąd na naszych opakowaniach znajdują sie oznaczenia przyprawy bez chemii.

Mieszanka przyprawowa do mięsa drobiowego.

Przyprawa powszechnie stosowana do mięs, potraw z jaj, sałatek i surówek

Doskonała aromatyczna przyprawa bardzo popularna kuchni bałkańskiej. Służy główni do przyprawiania dań mięsnych, dań z roślin strączkowych oraz wędlin i zup.


Przyprawa służy do posypania dań z makaronu podanych na sypko. Można ją stosować bezpośrednio na makaron lub dodawać do sosów.

Podlaska przyprawa do pizzy bez chemii.

Przyprawa do rosołu z powodzeniem może zastąpić kostki rosołowe wzbogacając danie pięknym bulionowo-ziołowym aromatem.

Przyprawa zalecana jest dla osób mających problemy z niedomaganiem wątroby. Można stosować do wszystkich dań mięsnych.

Podlaska przyprawa do ziemniaków bez chemii.

Przyprawa która pozwoli na przygotowanie smacznych śledzi w oleju. Doskonale komponuje się z różnymi sałatkami śledziowymi. Dodatkowo mieszanka sprawdza się jako panierka do przyprawiania ryb i owoców morza przed ich smażeniem, pieczeniem czy grillowaniem.

Polecana do mięs smażonych, tłustych.


Mieszanka przypraw do pasztetów.

Mieszanka przyprawowa przeznaczona do dań z grilla.

Koperek, cebula, trawa cytrynowa, czosnek, bazylia, pigwowiec owoc, majeranek, tymianek, macierzanka, pieprz czarny, sok z pigwowca, skórka z cytryny
(w różnych proporcjach).

papryka słodka, kozieradka, kurkuma, cebula, imbir, kolendra, czosnek, goździki, gałka muszkatołowa, cynamon, rozmaryn, natka pietruszki, kminek, pieprz czarny, papryka ostra (w różnych proporcjach)

Papryka czerwona słodka, bazylia, estragon, majeranek, rozmaryn, czosnek, cebula, kurkuma, kolendra liść, pieprz cayenne (w różnych proporcjach).

Stosuje sieją do przyprawiania dań wegetariańskich. Znakomicie ułatwia trawienie.

Przyprawa służy do wzbogacania smaku, aromatu oraz nadaje wartości odżywcze.

Przyprawa szczególnie stosowana do potraw tłustych, mająca również zastosowanie do zup, sosów i pieczeni.

Warzywno - ziołowa przyprawa do potraw bez chemii.

Sól służy do przypraw, sałatek, pieczeni i potraw z rożna, warzyw, zup i sosów.

czosnek, cebula, majeranek, marchew, pietruszka korzeń, liść laurowy, ziele angielskie, seler, pieprz czarny (w różnych proporcjach)

Doskonała aromatyczna przyprawa bardzo popularna w kuchni bułgarskiej. Służy głównie do przyprawiania dań mięsnych, dań z roślin strączkowych oraz wędlin i zup.

Polecana dla osób mających wzdęcia, osłabioną perystaltykę.

Pomidor, cebula, bazylia, czosnek niedźwiedzi, oregano, czosnek (w różnych proporcjach).

Pomidor 67%, papryka słodka 15%, cebula, czosnek niedźwiedzi, bazylia, papryka ostra 2%.

Przyprawa służy do posypania pieczywa: chleba, bułek razowych lub pieczywa typu graham przed pieczeniem. Przyprawa nadaje pieczywu smak aromatu oraz usprawnia proces trawienia.

Mieszanka przypraw idealna do peklowania mięsa.