Przyprawa zalecana jest dla osób mających problemy z niedomaganiem wątroby. Można stosować do wszystkich dań mięsnych.

Grupa mieszanek przyprawowych określana jako podlaskie przyprawy, których składy zostały opracowane na podstawie staropolskich receptur, pochodzących szczególnie z Podlasia... w składzie naszych mieszanek nie ma żadnych substancji konserwujących i polepszaczy samku itp. stąd na naszych opakowaniach znajdują sie oznaczenia przyprawy bez chemii.

Przyprawa powszechnie stosowana do mięs, potraw z jaj, sałatek i surówek

Doskonała aromatyczna przyprawa bardzo popularna kuchni bałkańskiej. Służy główni do przyprawiania dań mięsnych, dań z roślin strączkowych oraz wędlin i zup.

Mieszanka przyprawowa do mięsa drobiowego.


Podlaska przyprawa do zapiekanek bez chemii.

Przyprawa służy do posypania dań z makaronu podanych na sypko. Można ją stosować bezpośrednio na makaron lub dodawać do sosów.

Podlaska przyprawa do pizzy bez chemii.

Przyprawa do rosołu z powodzeniem może zastąpić kostki rosołowe wzbogacając danie pięknym bulionowo-ziołowym aromatem.

Polecana do mięs smażonych, tłustych.

Podlaska przyprawa do ziemniaków bez chemii.

Przyprawa która pozwoli na przygotowanie smacznych śledzi w oleju. Doskonale komponuje się z różnymi sałatkami śledziowymi. Dodatkowo mieszanka sprawdza się jako panierka do przyprawiania ryb i owoców morza przed ich smażeniem, pieczeniem czy grillowaniem.


Mieszanka przypraw do pasztetów.

Mieszanka przyprawowa przeznaczona do dań z grilla.

Stosuje sieją do przyprawiania dań wegetariańskich. Znakomicie ułatwia trawienie.

Sól morska od dawna jest ceniona w kuchniach całego świata. Coraz więcej zwolenników zdobywa również w Polsce. Jak podaje literatura zielarska zawiera wiele biopierwiastków niezbędnych w reakcjach chemicznych zachodzących w organizmie człowieka. Jest bogata w jod. 1,5 3 mg/kg oraz wiele innych makro i mikroelementów oraz witamin zawartych w dodatkach.

Koperek, cebula, trawa cytrynowa, czosnek, bazylia, pigwowiec owoc, majeranek, tymianek, macierzanka, pieprz czarny, sok z pigwowca, skórka z cytryny
(w różnych proporcjach).

papryka słodka, kozieradka, kurkuma, cebula, imbir, kolendra, czosnek, goździki, gałka muszkatołowa, cynamon, rozmaryn, natka pietruszki, kminek, pieprz czarny, papryka ostra (w różnych proporcjach)

Papryka czerwona słodka, bazylia, estragon, majeranek, rozmaryn, czosnek, cebula, kurkuma, kolendra liść, pieprz cayenne (w różnych proporcjach).

Przyprawa służy do wzbogacania smaku, aromatu oraz nadaje wartości odżywcze.

Pomidor, cebula, bazylia, czosnek niedźwiedzi, oregano, czosnek (w różnych proporcjach).

Przyprawa szczególnie stosowana do potraw tłustych, mająca również zastosowanie do zup, sosów i pieczeni.

Warzywno - ziołowa przyprawa do potraw bez chemii.

Sól służy do przypraw, sałatek, pieczeni i potraw z rożna, warzyw, zup i sosów.

czosnek, cebula, majeranek, marchew, pietruszka korzeń, liść laurowy, ziele angielskie, seler, pieprz czarny (w różnych proporcjach)

Doskonała aromatyczna przyprawa bardzo popularna w kuchni bułgarskiej. Służy głównie do przyprawiania dań mięsnych, dań z roślin strączkowych oraz wędlin i zup.

Polecana dla osób mających wzdęcia, osłabioną perystaltykę.

Pomidor 67%, papryka słodka 15%, cebula, czosnek niedźwiedzi, bazylia, papryka ostra 2%.

Przyprawa ta może częściowo zastąpić sól, polecana jest dla osób, które muszą lub chcą unikać solenia lub solić mniej.