Sól ziołowa to mieszanka starannie dobranych składników.

Grupa mieszanek przyprawowych określana jako podlaskie przyprawy, których składy zostały opracowane na podstawie staropolskich receptur, pochodzących szczególnie z Podlasia... w składzie naszych mieszanek nie ma żadnych substancji konserwujących i polepszaczy samku itp. stąd na naszych opakowaniach znajdują sie oznaczenia przyprawy bez chemii.

Przyprawa powszechnie stosowana do mięs, potraw z jaj, sałatek i surówek.

Ryż uzyskuje ładny aromat oraz kolor, doskonale smakuje.

Pieprz cytrynowy to połączenie aromatycznego pieprzu, soku z pigwowca oraz skórki z cytryny i trawy cytrynowej. Znakomicie sprawdzi się jako przyprawa do ryb, mięs, sałatek, dressingów i sosów. Kompozycja podkreśli smak i aromat przygotowanych dań.

Podlaska przyprawa orientalna bez chemii.

Przyprawa stosowana do mięs i wędlin.

Kawa z dodatkiem tej przyprawy doskonale zyskuje na aromacie i smaku. Przyprawa wzmacnia także działanie pobudzające kawy, dzięki czemu można ją robić słabszą, działa wzmacniająco i rozgrzewająco.

Mieszanka na bazie suszonych pomidorów z dodatkiem bazylii i czosnku niedźwiedziego pasuje do dań kuchni śródziemnomorskiej oraz do mięs pieczonych, sosów, zapiekanek i jajecznicy.

Doskonała mieszanka na bazie suszonych pomidorów z dodatkiem czosnku niedźwiedziego i czarnuszki pasuje do kuchni śródziemnomorskich oraz do mięs pieczonych, sosów, zapiekanek i jajecznicy.

Podlaska przyprawa do pierników i innych ciast bez chemii.

Podlaska Przyprawa Do Zup Grzybowych i Innych Dań z Grzybów

Starannie skomponowana mieszanka warzyw i ziół.

Pieprz cytrynowy to połączenie aromatycznego pieprzu, soku z pigwowca oraz skórki z cytryny i trawy cytrynowej. Znakomicie sprawdzi się jako przyprawa do ryb, mięs, sałatek, dressingów i sosów. Kompozycja podkreśli smak i aromat przygotowanych dań.

Jest to doskonała kompozycja ekologicznych przypraw korzennych takich jak goździki czy imbir z dodatkiem cynamonu oraz gałki muszkatołowej. Połączenie wyśmienicie dobranych składników pozwoli na przygotowanie aromatycznego grzańca na bazie wina lub piwa, który doskonale sprawdzi się podczas picia w długie jesienne wieczory.

Przyprawa powszechnie stosowana do mięs, potraw z jaj, sałatek i surówek

Mieszanka przyprawowa nadaje pieczeni doskonały smak i aromat, posypane przyprawą mięso zyskuje także piękny dekoracyjny wygląd. Przyprawa jest także doskonałym dodatkiem do sosów.

Kompletna przyprawa do ogórków konserwowych. Porcja na 5 kg ogórków.

Kompletna przyprawa do ogórków kiszonych. Porcja na 5kg ogórków.

Wysoce aromatyczna mieszanka o wyrafinowanym smaku i zapachu. Wzbogaca potrawy w 5 podstawowych smaków: słodki, słony, gorzki, kwaśny i piekący. Tradycyjnie stosowana jest do wszystkich potraw gotowanych i duszonych, do sosów i marynat.

Sól ziołowa to mieszanka starannie dobranych składników.

Podlaska przyprawa do zupy fasolowej i grochowej bez chemii.

Czosnek, majeranek, pieprz czarny, cukier trzcinowy, gałka muszkatołowa, kolendra (w różnych proporcjach).

Mieszanka na bazie suszonych pomidorów z dodatkiem bazylii i czosnku niedźwiedziego. Pasuje do dań kuchni śródziemnomorskiej oraz mięs pieczonych, sosów, zapiekanek i jajecznicy.

Podlaska przyprawa do zupy jarzynowej bez chemii.

Mieszanka przypraw do dań z fasoli.

Przyprawa do rosołu z powodzeniem może zastąpić kostki rosołowe wzbogacając danie pięknym bulionowo-ziołowym aromatem.

Podlaska przyprawa do zupy pomidorowej bez chemii.

Mieszanka przyprawowa do mięsa drobiowego.

Szarlotka to najczęściej pieczone i uwielbiane ciasto przygotowywane na różne sposoby. Przyprawa do szarlotki to kompozycja starannie dobranych składników gwarantujących doskonały efekt wypieku.

Podlaska przyprawa myśliwska bez chemii.