Sól ziołowa to mieszanka starannie dobranych składników.

Grupa mieszanek przyprawowych określana jako podlaskie przyprawy, których składy zostały opracowane na podstawie staropolskich receptur, pochodzących szczególnie z Podlasia... w składzie naszych mieszanek nie ma żadnych substancji konserwujących i polepszaczy samku itp. stąd na naszych opakowaniach znajdują sie oznaczenia przyprawy bez chemii.

Przyprawa powszechnie stosowana do mięs, potraw z jaj, sałatek i surówek.

Ryż uzyskuje ładny aromat oraz kolor, doskonale smakuje.

Pieprz cytrynowy to połączenie aromatycznego pieprzu, soku z pigwowca oraz skórki z cytryny i trawy cytrynowej. Znakomicie sprawdzi się jako przyprawa do ryb, mięs, sałatek, dressingów i sosów. Kompozycja podkreśli smak i aromat przygotowanych dań.

Podlaska przyprawa orientalna bez chemii.

Przyprawa stosowana do mięs i wędlin.

Kawa z dodatkiem tej przyprawy doskonale zyskuje na aromacie i smaku. Przyprawa wzmacnia także działanie pobudzające kawy, dzięki czemu można ją robić słabszą, działa wzmacniająco i rozgrzewająco.

Mieszanka na bazie suszonych pomidorów z dodatkiem bazylii i czosnku niedźwiedziego pasuje do dań kuchni śródziemnomorskiej oraz do mięs pieczonych, sosów, zapiekanek i jajecznicy.

Doskonała mieszanka na bazie suszonych pomidorów z dodatkiem czosnku niedźwiedziego i czarnuszki pasuje do kuchni śródziemnomorskich oraz do mięs pieczonych, sosów, zapiekanek i jajecznicy.

Podlaska przyprawa do pierników i innych ciast bez chemii.

Podlaska Przyprawa Do Zup Grzybowych i Innych Dań z Grzybów

Starannie skomponowana mieszanka warzyw i ziół.

Pieprz cytrynowy to połączenie aromatycznego pieprzu, soku z pigwowca oraz skórki z cytryny i trawy cytrynowej. Znakomicie sprawdzi się jako przyprawa do ryb, mięs, sałatek, dressingów i sosów. Kompozycja podkreśli smak i aromat przygotowanych dań.

Jest to doskonała kompozycja ekologicznych przypraw korzennych takich jak goździki czy imbir z dodatkiem cynamonu oraz gałki muszkatołowej. Połączenie wyśmienicie dobranych składników pozwoli na przygotowanie aromatycznego grzańca na bazie wina lub piwa, który doskonale sprawdzi się podczas picia w długie jesienne wieczory.

Mieszanka przyprawowa nadaje pieczeni doskonały smak i aromat, posypane przyprawą mięso zyskuje także piękny dekoracyjny wygląd. Przyprawa jest także doskonałym dodatkiem do sosów.

Przyprawa powszechnie stosowana do mięs, potraw z jaj, sałatek i surówek

Kompletna przyprawa do ogórków konserwowych. Porcja na 5 kg ogórków.

Kompletna przyprawa do ogórków kiszonych. Porcja na 5kg ogórków.

Mieszanka na bazie suszonych pomidorów z dodatkiem bazylii i czosnku niedźwiedziego. Pasuje do dań kuchni śródziemnomorskiej oraz mięs pieczonych, sosów, zapiekanek i jajecznicy.

Podlaska przyprawa do zupy jarzynowej bez chemii.

Wysoce aromatyczna mieszanka o wyrafinowanym smaku i zapachu. Wzbogaca potrawy w 5 podstawowych smaków: słodki, słony, gorzki, kwaśny i piekący. Tradycyjnie stosowana jest do wszystkich potraw gotowanych i duszonych, do sosów i marynat.

Sól ziołowa to mieszanka starannie dobranych składników.

Podlaska przyprawa do zupy fasolowej i grochowej bez chemii.

Czosnek, majeranek, pieprz czarny, cukier trzcinowy, gałka muszkatołowa, kolendra (w różnych proporcjach).

Podlaska przyprawa do zupy pomidorowej bez chemii.

Mieszanka przyprawowa do mięsa drobiowego.

Szarlotka to najczęściej pieczone i uwielbiane ciasto przygotowywane na różne sposoby. Przyprawa do szarlotki to kompozycja starannie dobranych składników gwarantujących doskonały efekt wypieku.

Mieszanka przypraw do dań z fasoli.

Przyprawa do rosołu z powodzeniem może zastąpić kostki rosołowe wzbogacając danie pięknym bulionowo-ziołowym aromatem.

Podlaska przyprawa myśliwska bez chemii.