Kobylak korzeń EKO
Kobylak, inaczej szczaw lancetowaty, był niegdyś rośliną powszechnie stosowaną w każdym domu. Obecnie, korzeń kobylaka wykorzystuje się do tworzenia herbatek ziołowych o intensywnym aromacie i goryczkowym smaku.
Składniki:
kobylak korzeń (Rumex hydrolapathum - radix)* 100%.*produkt rolnictwa ekologicznego
Sposób użycia:
Jedną łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie.
Masa netto:
500 g
Warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym miejscu.
zioła luzem
Firma Dary Natury powstała w latach 90-tych, w niewielkiej, ukrytej wśród lasów wsi Koryciny, w podlaskiej gminie Grodzisk. To stąd pochodzi właściciel firmy, Mirosław Angielczyk, który od najmłodszych lat zajmował się zbieraniem ziół i tworzeniem własnych mieszanek, ale również, co niezwykle cenne, gromadzeniem przekazów o tradycyjnym wykorzystaniu ziół. Długa historia zbioru ziół ze stanowisk naturalnych, ich przetwarzania i wykorzystywania, krystalicznie czyste tereny i bujna, praktycznie dzika roślinność, czynią Podlasie sercem polskiego zielarstwa.