Zimowy poncz EKO
Aromatyczna mieszanka do przygotowania zimowego ponczu lub herbaty to wyjątkowe połączenie starannie wyselekcjonowanych, naturalnych składników. Suszone owoce żurawiny i pomarańczy, wzbogacone nutą korzennych przypraw, tworzą harmonijną kompozycję o rozgrzewającym charakterze. Ta wyjątkowa mieszanka nie tylko wypełni dom zimowym aromatem, ale także otuli smakiem, idealnym w chłodne dni.
Co to jest liofilizacja?
Liofilizacja to proces suszenia, który polega na usuwaniu wody z zamrożonego wcześniej surowca w drodze tzw. sublimacji, czyli bezpośredniego przejścia w stan pary z pominięciem stanu ciekłego. Proces ten likwiduje w większości zanieczyszczenia mikrobiologiczne dzięki czemu może być bezpiecznie przechowywany przez długi okres czasu.
Dlaczego zioła liofilizowane?
Produkty liofilizowane zachowują w 90% swój naturalny kształt, barwę i aromat. Dzięki możliwości prowadzenia procesu w niskich temperaturach, surowiec przygotowany metodą liofilizacji nie traci cennych witamin i olejków eterycznych.
Składniki: liofilizowane: pomarańcza*, żurawina*; cynamon*, anyż*, goździki*, rozmaryn*. *produkt rolnictwa ekologicznego
Sposób przygotowania: Poncz: do garnka wlej litr soku jabłkowego i 250 ml soku z żurawiny. Dodaj mieszankę i podgrzewaj na małym ogniu przez 10-15 minut, nie doprowadzając do wrzenia. Dopraw do smaku miodem. Napar herbaciany: zawartość torebki dodaj do ulubionej herbaty i zalej w dzbanku gorącą wodą. Parz 10-15 min.
Masa netto: 20 g
Warunki przechowywania: przechowywać w szczelnie zamkniętym, w suchym miejscu.
Kod EAN: 5904538036072
Firma Dary Natury powstała w latach 90-tych, w niewielkiej, ukrytej wśród lasów wsi Koryciny, w podlaskiej gminie Grodzisk. To stąd pochodzi właściciel firmy, Mirosław Angielczyk, który od najmłodszych lat zajmował się zbieraniem ziół i tworzeniem własnych mieszanek, ale również, co niezwykle cenne, gromadzeniem przekazów o tradycyjnym wykorzystaniu ziół. Długa historia zbioru ziół ze stanowisk naturalnych, ich przetwarzania i wykorzystywania, krystalicznie czyste tereny i bujna, praktycznie dzika roślinność, czynią Podlasie sercem polskiego zielarstwa.