Darmowa dostawa od 250 zł

liofilizowane

Cebula liofilizowana EKO 20 g

8,50 zł 8.50
- +
dodaj do przechowalni
Dostępność: duża ilość
Opis

Cebula liofilizowana EKO

Liofilizowana cebula z uprawy ekologicznej może być stosowana jako dodatek do sałatek, sosów, marynat, mięs, zapiekanek czy pasztetów.

Co to jest liofilizacja?
Liofilizacja to proces suszenia, który polega na usuwaniu wody z zamrożonego wcześniej surowca w drodze tzw. sublimacji, czyli bezpośredniego przejścia w stan pary z pominięciem stanu ciekłego. Proces ten likwiduje w większości zanieczyszczenia mikrobiologiczne dzięki czemu może być bezpiecznie przechowywany przez długi okres czasu.

Dlaczego zioła liofilizowane?
Produkty liofilizowane zachowują w 90% swój naturalny kształt, barwę i aromat. Dzięki możliwości prowadzenia procesu w niskich temperaturach, surowiec przygotowany metodą liofilizacji nie traci cennych witamin i olejków eterycznych.

Dodatkowe informacje

Składniki: cebula liofilizowana* 100%. *produkt rolnictwa ekologicznego

Sposób użycia: odpowiednią ilość rozetrzeć w dłoniach czy moździerzu i dodać do potrawy lub mieszanki przyprawowej.

Masa netto: 20 g

Warunki przechowywania: przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i zaciemnionym miejscu.

Kod EAN: 5904538031190

Koszty dostawy
Kraj wysyłki:
Producent

Firma Dary Natury powstała w latach 90-tych, w niewielkiej, ukrytej wśród lasów wsi Koryciny, w podlaskiej gminie Grodzisk. To stąd pochodzi właściciel firmy, Mirosław Angielczyk, który od najmłodszych lat zajmował się zbieraniem ziół i tworzeniem własnych mieszanek, ale również, co niezwykle cenne, gromadzeniem przekazów o tradycyjnym wykorzystaniu ziół. Długa historia zbioru ziół ze stanowisk naturalnych, ich przetwarzania i wykorzystywania, krystalicznie czyste tereny i bujna, praktycznie dzika roślinność, czynią Podlasie sercem polskiego zielarstwa.

Potrzebujesz pomocy?

Sklep jest w trybie podglądu
Sklep internetowy Shoper Premium