Dosmaczka Babuni EKO
Starannie przygotowana kompozycja liofilizowanych warzyw, przypraw oraz grzybów, która nada daniom intensywnego smaku i aromatu babcinej, tradycyjnej kuchni. Dosmaczka może być stosowana do potraw takich, jak zupy, sosy, a także jako naturalna alternatywa dla gotowych bulionów i zasmażek. Polecana jako dodatek do dań tradycyjnych, wegetariańskich oraz wegańskich.
Składniki: liofilizowana cebula* 21%, ekstrakt z ziaren owsa*, liofilizowana marchew* 14%, sól kamienna, skrobia ziemniaczana*, liofilizowany: por* 6%, seler* 6%, czosnek* 5%, grzyby suszone* 5% (borowik, koźlak, podgrzybek), olej rzepakowy*, papryka ostra* 1%.*produkt rolnictwa ekologicznego.
*produkt rolnictwa ekologicznego
Sposób użycia: Do zup, bulionów i sosów dodać 2 łyżki (10 g) na 0,5 l wody.
Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna 1452 kJ/ 346 kcal; Tłuszcz 9,7 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g; Węglowodany 57 g; w tym cukry 13,2 g; Błonnik 8 g; Białko 4,1 g; Sól 14 g.
Masa netto: 250 g
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu.
Kod EAN: 5904538030445
Firma Dary Natury powstała w latach 90-tych, w niewielkiej, ukrytej wśród lasów wsi Koryciny, w podlaskiej gminie Grodzisk. To stąd pochodzi właściciel firmy, Mirosław Angielczyk, który od najmłodszych lat zajmował się zbieraniem ziół i tworzeniem własnych mieszanek, ale również, co niezwykle cenne, gromadzeniem przekazów o tradycyjnym wykorzystaniu ziół. Długa historia zbioru ziół ze stanowisk naturalnych, ich przetwarzania i wykorzystywania, krystalicznie czyste tereny i bujna, praktycznie dzika roślinność, czynią Podlasie sercem polskiego zielarstwa.