Ekologiczna Papryka Czerwona Liofilizowana 15g - Dary Natury
Liofilizowana papryka czerwona z uprawy ekologicznej, pocięta w niewielkie słupki, to idealna przekąska w domu, pracy czy szkole. Może również stanowić ciekawy dodatek do sałatek czy, w rozdrobnionej formie, sosów, marynat oraz mieszanek przyprawowych. Nie zawiera konserwantów, ani dodatku soli. Dzięki zastosowaniu procesu liofilizacji, warzywo zachowało swój naturalny kolor, aromat, smak i cenne wartości odżywcze.
Co to jest liofilizacja?
Liofilizacja to proces suszenia, który polega na usuwaniu wody z zamrożonego wcześniej surowca w drodze tzw. sublimacji, czyli bezpośredniego przejścia w stan pary z pominięciem stanu ciekłego. Proces ten likwiduje większość zanieczyszczeń mikrobiologicznych, dzięki czemu surowiec może być bezpiecznie przechowywany przez długi czas.
Dlaczego owoce liofilizowane?
Produkty liofilizowane zachowują w 90% swój naturalny kształt, barwę i aromat. Dzięki możliwości przeprowadzania procesu w niskich temperaturach, surowiec przygotowany metodą liofilizacji nie traci cennych witamin i olejków eterycznych.
Składniki:
Papryka Czerwona Liofilizowana 100%*
*produkt rolnictwa ekologicznego
Opakowanie:
torebka strunowa 15 g
Kraj pochodzenia:
Polska
Przechowywanie:
przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Liofilizowana papryka czerwona z uprawy ekologicznej, pocięta w niewielkie słupki, to idealna przekąska w domu, pracy czy szkole.
Firma Dary Natury powstała w latach 90-tych, w niewielkiej, ukrytej wśród lasów wsi Koryciny, w podlaskiej gminie Grodzisk. To stąd pochodzi właściciel firmy, Mirosław Angielczyk, który od najmłodszych lat zajmował się zbieraniem ziół i tworzeniem własnych mieszanek, ale również, co niezwykle cenne, gromadzeniem przekazów o tradycyjnym wykorzystaniu ziół. Długa historia zbioru ziół ze stanowisk naturalnych, ich przetwarzania i wykorzystywania, krystalicznie czyste tereny i bujna, praktycznie dzika roślinność, czynią Podlasie sercem polskiego zielarstwa.