Ekologiczny Seler liofilizowany EKO 15 g - słupki
Liofilizowany seler z uprawy ekologicznej, bez skórki, pocięty w niewielkie słupki, to idealna przekąska w domu, pracy czy szkole. Nie zawiera konserwantów, ani dodatku soli. Dzięki zastosowaniu procesu liofilizacji, warzywo zachowało swój naturalny kolor, aromat, smak i cenne wartości odżywcze.
Na czym polega liofilizacja?
Jest to proces suszenia, który polega na usuwaniu wody z zamrożonego wcześniej surowca w drodze tzw. sublimacji, czyli bezpośredniego przejścia w stan pary, z pominięciem stanu ciekłego. Pozwala on zachować wartości odżywcze produktu, likwiduje zaś większość zanieczyszczeń mikrobiologicznych, dzięki czemu może być bezpiecznie przechowywany przez długi czas.
Dlaczego warto wybrać produkt liofilizowany?
Produkt poddany liofilizacji zachowuje w 90% swój naturalny kształt, barwę i aromat. Dzięki zastosowaniu niskiej temperatury podczas tego typu obróbki, surowiec nie traci cennych witamin i olejków eterycznych.
Składniki: seler liofilizowany* 100%.
*produkt rolnictwa ekologicznego
Opakowanie: torebka strunowa 15 g
Kraj pochodzenia: Polska
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Liofilizowany seler z uprawy ekologicznej, bez skórki, pocięty w niewielkie słupki.
Firma Dary Natury powstała w latach 90-tych, w niewielkiej, ukrytej wśród lasów wsi Koryciny, w podlaskiej gminie Grodzisk. To stąd pochodzi właściciel firmy, Mirosław Angielczyk, który od najmłodszych lat zajmował się zbieraniem ziół i tworzeniem własnych mieszanek, ale również, co niezwykle cenne, gromadzeniem przekazów o tradycyjnym wykorzystaniu ziół. Długa historia zbioru ziół ze stanowisk naturalnych, ich przetwarzania i wykorzystywania, krystalicznie czyste tereny i bujna, praktycznie dzika roślinność, czynią Podlasie sercem polskiego zielarstwa.