Herbatka Wiosenny detox- liofilizowana EKO
Delikatna herbatka będąca połączeniem ekologicznych kwiatów i ziół najwyższej jakości. Szałwia i tymianek wspomagają pracę układu pokarmowego, kwiat nagietka wspiera prawidłową pracę wątroby oraz działa przeciwzapalnie, a liść pokrzywy wpływa na zdrowie włosów, skóry i paznokci oraz dodaje energii. Dzięki zastosowaniu procesu liofilizacji składniki zachowały swój piękny kolor i zapach oraz cenne dla zdrowia wartości odżywcze.
Co to jest liofilizacja?
Liofilizacja to proces suszenia, który polega na usuwaniu wody z zamrożonego wcześniej surowca w drodze tzw. sublimacji, czyli bezpośredniego przejścia w stan pary z pominięciem stanu ciekłego. Proces ten likwiduje w większości zanieczyszczenia mikrobiologiczne dzięki czemu może być bezpiecznie przechowywany przez długi okres czasu.
Dlaczego zioła liofilizowane?
Produkty liofilizowane zachowują w 90% swój naturalny kształt, barwę i aromat. Dzięki możliwości prowadzenia procesu w niskich temperaturach, surowiec przygotowany metodą liofilizacji nie traci cennych witamin i olejków eterycznych.
Składniki: liofilizowane zioła: szałwia ziele*, tymianek ziele*, pokrzywa ziele*, pysznogłówka ziele*, nagietek kwiat*, bratek kwiat*. *produkt rolnictwa ekologicznego
Sposób użycia: jedną łyżeczkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut.
Masa netto: 10 g
Wartości odżywcze w 100g produktu Wartość energetyczna 3 kJ / 1 kcal; Tłuszcz 1 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g; Węglowodany <0,5 g; w tym cukry 0 g; Białko <0,5 g; Sól 0 g.
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym miejscu.
Kod EAN: 5903246867022
Firma Dary Natury powstała w latach 90-tych, w niewielkiej, ukrytej wśród lasów wsi Koryciny, w podlaskiej gminie Grodzisk. To stąd pochodzi właściciel firmy, Mirosław Angielczyk, który od najmłodszych lat zajmował się zbieraniem ziół i tworzeniem własnych mieszanek, ale również, co niezwykle cenne, gromadzeniem przekazów o tradycyjnym wykorzystaniu ziół. Długa historia zbioru ziół ze stanowisk naturalnych, ich przetwarzania i wykorzystywania, krystalicznie czyste tereny i bujna, praktycznie dzika roślinność, czynią Podlasie sercem polskiego zielarstwa.