Herbatka Zdrowie z natury - liofilizowana EKO 80 g
Ekologiczna herbatka będąca połączeniem najwyższej jakości owoców z płatkami róży o pięknym, relaksującym aromacie i orzeźwiającą skórką cytryny. Dzięki zastosowaniu procesu liofilizacji składniki zachowały swój świeży kolor, zapach oraz cenne dla zdrowia wartości odżywcze. Herbatkę polecamy do picia na co dzień, osobom w każdym wieku, jako dodatek do zbilansowanej, zdrowej diety.
Co to jest liofilizacja?
Liofilizacja to proces suszenia, który polega na usuwaniu wody z zamrożonego wcześniej surowca w drodze tzw. sublimacji, czyli bezpośredniego przejścia w stan pary z pominięciem stanu ciekłego. Proces ten likwiduje większość zanieczyszczeń mikrobiologicznych, dzięki czemu surowiec może być bezpiecznie przechowywany przez długi czas.
Dlaczego owoce liofilizowane?
Produkty liofilizowane zachowują w 90% swój naturalny kształt, barwę i aromat. Dzięki możliwości przeprowadzania procesu w niskich temperaturach, surowiec przygotowany metodą liofilizacji nie traci cennych witamin i olejków eterycznych.
Składniki:
liofilizowane owoce: róża*, borówka wysoka*, jagoda kamczacka*, jabłko*, świdośliwa *, żurawina *; cytryna skórka*; róża płatki*.
*produkt rolnictwa ekologicznego
1 łyżeczkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut.
Zawartość netto:80 g
Warunki przechowywania:Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Wartości odżywcze w 100 g produktu:Wartość energetyczna 3 kJ / 1 kcal; Tłuszcz 1 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g; Węglowodany <0,5 g; w tym cukry 0 g; Białko <0,5 g; Sól 0 g.
herbatka liofilizowana sypana
Firma Dary Natury powstała w latach 90-tych, w niewielkiej, ukrytej wśród lasów wsi Koryciny, w podlaskiej gminie Grodzisk. To stąd pochodzi właściciel firmy, Mirosław Angielczyk, który od najmłodszych lat zajmował się zbieraniem ziół i tworzeniem własnych mieszanek, ale również, co niezwykle cenne, gromadzeniem przekazów o tradycyjnym wykorzystaniu ziół. Długa historia zbioru ziół ze stanowisk naturalnych, ich przetwarzania i wykorzystywania, krystalicznie czyste tereny i bujna, praktycznie dzika roślinność, czynią Podlasie sercem polskiego zielarstwa.