Jagoda kamczacka liofilizowana EKO
Liofilizowane owoce jagody kamczackiej z uprawy ekologicznej, to idealna przekąska w domu, pracy czy szkole oraz smaczny, zdrowy dodatek do śniadań, wszelkich deserów i ziołowych herbatek. Produkt nie zawiera konserwantów, ani dodatku cukru. Dzięki zastosowaniu procesu liofilizacji owoce zachowały swój naturalny kolor, aromat, smak i cenne właściwości odżywcze.
Na czym polega liofilizacja?
Jest to proces suszenia, który polega na usuwaniu wody z zamrożonego wcześniej surowca w drodze tzw. sublimacji, czyli bezpośredniego przejścia w stan pary, z pominięciem stanu ciekłego. Pozwala on zachować wartości odżywcze produktu, likwiduje zaś większość zanieczyszczeń mikrobiologicznych, dzięki czemu może być bezpiecznie przechowywany przez długi czas.
Dlaczego warto wybrać produkt liofilizowany?
Produkt poddany liofilizacji zachowuje w 90% swój naturalny kształt, barwę i aromat. Dzięki zastosowaniu niskiej temperatury podczas tego typu obróbki, surowiec nie traci cennych witamin i olejków eterycznych.
Składniki: jagoda kamczacka liofilizowana *. *produkt rolnictwa ekologicznego
Masa netto: 30 g
Warunki przechowywania: przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i zacienionym miejscu.
Kod EAN: 5904538037147
Firma Dary Natury powstała w latach 90-tych, w niewielkiej, ukrytej wśród lasów wsi Koryciny, w podlaskiej gminie Grodzisk. To stąd pochodzi właściciel firmy, Mirosław Angielczyk, który od najmłodszych lat zajmował się zbieraniem ziół i tworzeniem własnych mieszanek, ale również, co niezwykle cenne, gromadzeniem przekazów o tradycyjnym wykorzystaniu ziół. Długa historia zbioru ziół ze stanowisk naturalnych, ich przetwarzania i wykorzystywania, krystalicznie czyste tereny i bujna, praktycznie dzika roślinność, czynią Podlasie sercem polskiego zielarstwa.