Liofilizowana Anżelika kandyzowana
Anżelika kandyzowana nazywana jest również anżeliką cukierniczą to kandyzowane łodygi arcydzięgla. Są doskonałym dodatkiem dekoracyjnym i smakowym do ciast oraz deserów. Dzięki zastosowaniu procesu liofilizacji produkt może być przechowywany przez długi czas.
Składniki: arcydzięgiel łodyga, cukier.
Masa netto: 100 g
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Firma Dary Natury powstała w latach 90-tych, w niewielkiej, ukrytej wśród lasów wsi Koryciny, w podlaskiej gminie Grodzisk. To stąd pochodzi właściciel firmy, Mirosław Angielczyk, który od najmłodszych lat zajmował się zbieraniem ziół i tworzeniem własnych mieszanek, ale również, co niezwykle cenne, gromadzeniem przekazów o tradycyjnym wykorzystaniu ziół. Długa historia zbioru ziół ze stanowisk naturalnych, ich przetwarzania i wykorzystywania, krystalicznie czyste tereny i bujna, praktycznie dzika roślinność, czynią Podlasie sercem polskiego zielarstwa.