Mąka migdałowa 250g
Charakteryzuje się słodkim, migdałowym smakiem i białą barwą. Może być używana jako zdrowy zamiennik mąk tradycyjnie używanych do wypieku pieczywa i ciast.
mąka migdałowa 100%
250g
Kraj pochodzenia:
Stany Zjednoczone
Wartość odżywcza w 100 g
tłuszcz 50 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,5 g
węglowodany 10,7 g
w tym cukry 3,6 g
białko 21,4 g
sól 0 g
Wartość energetyczna 2519 kJ / 600 kcal
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Zdrowy zamiennik mąk
Firma Dary Natury powstała w latach 90-tych, w niewielkiej, ukrytej wśród lasów wsi Koryciny, w podlaskiej gminie Grodzisk. To stąd pochodzi właściciel firmy, Mirosław Angielczyk, który od najmłodszych lat zajmował się zbieraniem ziół i tworzeniem własnych mieszanek, ale również, co niezwykle cenne, gromadzeniem przekazów o tradycyjnym wykorzystaniu ziół. Długa historia zbioru ziół ze stanowisk naturalnych, ich przetwarzania i wykorzystywania, krystalicznie czyste tereny i bujna, praktycznie dzika roślinność, czynią Podlasie sercem polskiego zielarstwa.