Olej dla mam EKO - suplement diety
Olej uzupełniający dietę w wielonienasycone kwasy tłuszczowe EPA i DHA.
PRZEZNACZENIE:
– dla kobiet ciężarnych i matek karmiących
– dla pozostałych osób dorosłych.
Produkt otrzymany w wyniku wytłoczenia na zimno oleju z mieszaniny specjalnie dobranych nasion oleistych w taki sposób, aby zapewnić właściwy skład i zawartość kwasów tłuszczowych, witamin, steroli roślinnych oraz związków polifenolowych.
Wysoka zawartość witaminy E. Jedna porcja dostarcza 25 mg wit. E (208% RWS).
Witamina E pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym.
Jedna porcja (25 g = 2,5 łyżki stołowej) oleju dostarcza 725 mg EPA i DHA łącznie, w tym 200 mg DHA 10 g oleju zawiera 90 mg DHA /100 kcal.
Spożywanie kwasu dokozaheksaenowego (DHA) przez matkę wspomaga prawidłowy rozwój mózgu oraz oczu u płodu i niemowląt karmionych piersią. Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 200 mg DHA dziennie ponad zalecane dzienne spożycie kwasów tłuszczowych omega-3 dla dorosłych, tj. 250 mg DHA i kwasu eikozapentaenowego (EPA).
Kwas dokozaheksaenowy (DHA) przyczynia się do utrzymania prawidłowego funkcjonowania mózgu oraz przyczynia się do utrzymania prawidłowego widzenia. Korzystne działanie DHA występuje w przypadku spożywania 250 mg DHA dziennie.
Składniki: olej tłoczony na zimno z mieszaniny: nasion lnianki siewnej* (Camelina sativa L.), nasion dzikiej róży* (Rosa canina L.), nasion wiesiołka* (Oenothera biennis L.), owoców kminku zwyczajnego* (Carum carvi L.), owoców kopru włoskiego* (Foeniculum vulgare Mill.) *produkt rolnictwa ekologicznego.
Masa netto: 250 ml
Warunki przechowywania: przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu, po otwarciu w lodówce.
Kod EAN: 5902581617804
Firma Dary Natury powstała w latach 90-tych, w niewielkiej, ukrytej wśród lasów wsi Koryciny, w podlaskiej gminie Grodzisk. To stąd pochodzi właściciel firmy, Mirosław Angielczyk, który od najmłodszych lat zajmował się zbieraniem ziół i tworzeniem własnych mieszanek, ale również, co niezwykle cenne, gromadzeniem przekazów o tradycyjnym wykorzystaniu ziół. Długa historia zbioru ziół ze stanowisk naturalnych, ich przetwarzania i wykorzystywania, krystalicznie czyste tereny i bujna, praktycznie dzika roślinność, czynią Podlasie sercem polskiego zielarstwa.