Podlaska przyprawa do peklowania mięsa 40g
może zawierać gluten
pieprz czarny, ziele angielskie, jałowiec, czosnek, liść laurowy, majeranek, tymianek, kolendra, cząber górski, hyzop
40 g
Sposób użycia
Wymieszać 0,5 kg soli i 40 g przyprawy w 5 litrach wody. Do marynaty włożyć mięso. Peklować 7-8 dni w zależności od rodzaju mięsa.
Mieszanka przypraw idealna do peklowania mięsa.
Firma Dary Natury powstała w latach 90-tych, w niewielkiej, ukrytej wśród lasów wsi Koryciny, w podlaskiej gminie Grodzisk. To stąd pochodzi właściciel firmy, Mirosław Angielczyk, który od najmłodszych lat zajmował się zbieraniem ziół i tworzeniem własnych mieszanek, ale również, co niezwykle cenne, gromadzeniem przekazów o tradycyjnym wykorzystaniu ziół. Długa historia zbioru ziół ze stanowisk naturalnych, ich przetwarzania i wykorzystywania, krystalicznie czyste tereny i bujna, praktycznie dzika roślinność, czynią Podlasie sercem polskiego zielarstwa.