Yerba mate, inaczej herbata paragwajska, wytwarzana jest z liści ostrokrzewu paragwajskiego, występującego naturalnie w Ameryce Południowej. Intensywna, charakterystyczna w smaku, wykazuje właściwości energetyzujące, niwelujące psychiczne i fizyczne zmęczenie, a także wspierające metabolizowanie lipidów oraz utrzymanie właściwej wagi ciała.
Yerba mate EKO
I sposób przygotowania: 1 łyżeczkę yerba mate zalać szklanką gorącej wody w temp. ok. 80° C i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut.
II sposób przygotowania: wkładamy bombillę do naczynia. Nasypujemy yerba mate do naczynia (od 1/2 do 3/4 objętości). Zalewamy gorącą wodą.
yerba mate (Ilex paraguariensis)* 100%.
*produkt rolnictwa ekologicznego
500 g
(zioła luzem)
zioła luzem
Firma Dary Natury powstała w latach 90-tych, w niewielkiej, ukrytej wśród lasów wsi Koryciny, w podlaskiej gminie Grodzisk. To stąd pochodzi właściciel firmy, Mirosław Angielczyk, który od najmłodszych lat zajmował się zbieraniem ziół i tworzeniem własnych mieszanek, ale również, co niezwykle cenne, gromadzeniem przekazów o tradycyjnym wykorzystaniu ziół. Długa historia zbioru ziół ze stanowisk naturalnych, ich przetwarzania i wykorzystywania, krystalicznie czyste tereny i bujna, praktycznie dzika roślinność, czynią Podlasie sercem polskiego zielarstwa.