Surowa, nieprzetworzona, nieskażona, pełna naturalnego bogactwa. Sól himalajska posiada szeroki zakres barw: od czystej bieli do różu i czerwieni. Ta różnorodność wynika z dominującego minerału. W białej soli jest to wapń, który jest podstawowym budulcem kości i zębów. Doskonale przyprawia i dekoruje potrawy. Posiada łagodny smak, dzięki czemu nie dominuje nawet delikatnych składników dań. Dodatkowo piękne kryształki wspaniale dekorują potrawy.

Ogromna grupa przypraw jednorodnych i mieszanek przyprawowych...

Czarna sól himalajska ma specyficzny "jajeczny" zapach. Wysoko ceniona przez wegan, używana jest do przyprawiania tofu, co daje w efekcie danie przypominające jajecznicę. Popularna również jako składnik dań orientalnych.

Agar uzyskuje się z wodorostów. Jest to naturalna substancja roślinna zastępująca żelatynę. Jest od niej dużo zdrowsza i wydajniejsza, zawiera 80% błonnika. Nie ma koloru, smaku ani zapachu, nie psuje więc cech przygotowywanych potraw.

Agar-agar uzyskuje się z wodorostów. Jest to naturalna substancja roślinna zastępująca żelatynę. Jest od niej dużo zdrowsza i wydajniejsza, zawiera 80% błonnika. Nie ma koloru, smaku ani zapachu, nie psuje więc cech przygotowywanych potraw.

Anyż doskonale nadaje się do ciast, kompotów, mięs oraz jako zaprawka do alkoholu.

Do deserów, ciast, kompotów i mięs oraz jako zaprawka do alkoholu.

Do deserów, ciast, kompotów i mięs oraz jako zaprawka do alkoholu.

Przyprawa o zapachu podobnym do kopru włoskiego i smaku pikantna - słodkawym. Anyż doskonale nadaje się jako dodatek do sałatek i zup owocowych, do potraw z warzyw - czerwonej kapusty, marchwi, buraków i dyni, kompotów z jabłek, gruszek, śliwek, do ciast i pieczywa.

Bazylią przyprawiamy sosy do spaghetti, ryby, potrawy duszone, potrawy z grzybów, zupy, sałatki, kurczaki, potrawy z jaj i ryżu. Można ją łączyć z innymi ziołami.