Jest to jedna z najcenniejszych i najdroższych przypraw. Kardamon dodajemy do ciast, kawy, marynat, słodkich deserów oraz likierów i win.


Jest to jedna z najcenniejszych i najdroższych przypraw. Kardamon dodajemy do ciast, kawy, marynat, słodkich deserów oraz likierów i win.

Jest to jedna z najcenniejszych i najdroższych przypraw. Kardamon dodajemy do ciast, kawy, marynat, słodkich deserów oraz likierów i win.

Jest to jedna z najcenniejszych i najdroższych przypraw. Kardamon dodajemy do ciast, kawy, marynat, słodkich deserów oraz likierów i win.

Kmin rzymski ma charakterystyczny ciepły aromat. Doskonale pasuje do pikantnych potraw, do dań kuchni indyjskiej, duszonego mięsa, sosów, serów oraz wędlin.

Kmin rzymski ma charakterystyczny ciepły aromat. Doskonale pasuje do pikantnych potraw, do dań kuchni indyjskich, duszonego mięsa, sosów, serów oraz wędlin.

Doskonale pasuje do pikantnych potraw, do dań kuchni indyjskich, duszonego mięsa, sosów, serów oraz wędlin.

Kmin rzymski ma charakterystyczny ciepły aromat. Doskonale pasuje do pikantnych potraw, do dań kuchni indyjskiej, duszonego mięsa, sosów, serów oraz wędlin.

Dobry smak uzyskujemy po dodaniu kminku do kwaszonej kapusty, gulaszu oraz pieczeni wieprzowej. Kminkiem przyprawia się też zupy, potrawy z ziemniaków i fasoli, biały i żółty ser.

Dobry smak uzyskujemy po dodaniu kminku do kwaszonej kapusty, gulaszu oraz pieczeni wieprzowej. Kminkiem przyprawia się też zupy, potrawy z ziemniaków i fasoli, biały i żółty ser.

Dobry smak uzyskujemy po dodaniu kminku do kwaszonej kapusty, gulaszu oraz pieczeni wieprzowej. Kminkiem przyprawia się też zupy, potrawy z ziemniaków i fasoli oraz sery biały i żółty.60g

Kolendra służy do przyprawiania wędlin (zwłaszcza mortadeli i serdelowej), pasztetów, konserw mięsnych i rybnych, likierów i wódek oraz wielu mieszanek przyprawianych np. pieprzu ziołowego i curry.

Liście kolendry dodaje się do sosów, dipów, zup, sałatek oraz dań orientalnych.

Liście kolendry dodaje się do sosów, dipów, zup, sałatek oraz dań orientalnych.

Kolendra służy do przyprawiania wędlin (zwłaszcza mortadeli i serdelowej), pasztetów, konserw mięsnych i rybnych, likierów i wódek oraz wielu mieszanek przyprawianych np. pieprzu ziołowego i curry.

Kolendra służy do przyprawiania wędlin (zwłaszcza mortadeli i serdelowej), pasztetów, konserw mięsnych i rybnych, likierów i wódek oraz wielu mieszanek przyprawowych np. pieprzu ziołowego i curry.

Kolendra służy do przyprawiania wędlin (zwłaszcza mortadeli i serdelowej), pasztetów, konserw mięsnych i rybnych, likierów i wódek oraz wielu mieszanek przyprawowych np. pieprzu ziołowego i curry.

Stosowane do kiszenia kapusty, kwaszenia i konserwowania ogórków oraz duszenia mięsa, ryżu, warzyw korzeniowych. Korzystnie wpływa na trawienie.

Susz młodego koperku stosuje się jako dodatek smakowy oraz wzbogacający w witaminę C. Stosuje się go do zup, rosołów, ziemniaków i sosów.

Susz młodego koperku stosuje się jako dodatek smakowy oraz wzbogacający dodatek w witaminę C. Stosowana jest głównie do zup, rosołów, ziemniaków i sosów.

Stosuje się jako przyprawę do cielęciny, baraniny, drobiu i ryb. Podnosi walory smakowe w mieszankach przyprawowych.

Stosuje się jako przyprawę do cielęciny, baraniny, drobiu i ryb. Podnosi walory smakowe w mieszankach przyprawowych.

Kozieradkę stosuje się jako przyprawę do cielęciny, baraniny, drobiu i ryby. Podnosi walory smakowe w mieszankach przyprawowych.

Kozieradkę stosuje się jako przyprawę do cielęciny, baraniny, drobiu i ryby. Podnosi walory smakowe w mieszankach przyprawowych.

Jest składnikiem różnych mieszanek przyprawowych. Wchodzi w skład curry. Nadaje charakterystyczny smak rosołom i potrawom z drobiu. Można dodawać ją do musztardy, sosów.

Jest składnikiem różnych mieszanek przyprawowych. Wchodzi w skład curry. Nadaje charakterystyczny smak rosołom i potrawom z drobiu. Można dodawać ją do musztardy, sosów.

Jest składnikiem różnych mieszanek przyprawowych. Nadaje charakterystyczny smak rosołom i potrawom z drobiu. Można dodawać ją do musztardy i sosów.

Jest składnikiem różnych mieszanek przyprawowych. Nadaje charakterystyczny smak rosołom i potrawom z drobiu. Można dodawać ją do musztardy i sosów.

Jest składnikiem różnych mieszanek przyprawowych. Nadaje charakterystyczny smak rosołom i potrawom z drobiu. Można dodawać ją do musztardy i sosów.

Kwiat muszkatołowy znalazł zastosowanie w kuchni wielu zakątków świata. Charakteryzuje się subtelnym aromatem oraz korzennym słodko-gorzkim smakiem. Sprawdzi się jako dodatek do zup, sosów, wypieków, mięsa, ryb i owoców morza. Stosować w całości lub rozdrobnić/zetrzeć w moździerzu bądź tłuczkiem do mięs.