Ekologiczny olej kokosowy tłoczony na zimno charakteryzuje się naturalnie pięknym, typowym dla kokosa, smakiem i zapachem (dla odróżnienia postać rafinowana jest praktycznie bezwonna). Można go używać do smarowania pieczywa i pieczenia, bardzo dobrze sprawdza się również do smażenia. Ponadto na jego bazie można przyrządzić ciasta, torty i czekoladowe desery. Ceniony również jako naturalny kosmetyk. Zawartość kwasu laurynowego 45%

Producent
Cena

Ekologiczny olej kokosowy tłoczony na zimno charakteryzuje się naturalnie pięknym, typowym dla kokosa, smakiem i zapachem (dla odróżnienia postać rafinowana jest praktycznie bezwonna). Można go używać do smarowania pieczywa i pieczenia, bardzo dobrze sprawdza się również do smażenia. Ponadto na jego bazie można przyrządzić ciasta, torty i czekoladowe desery. Ceniony również jako naturalny kosmetyk. Zawartość kwasu laurynowego 45%

Olej rzepakowy z dodatkiem bazylii.

Olej rzepakowy do dodatkiem czosnku, suszonych pomidorów oraz bazylii.

Olej rzepakowy z dodatkiem czosnku oraz bazylii.

Olej rzepakowy z dodatkiem czosnku.

Produkt otrzymany w wyniku wytłoczenia na zimno oleju z mieszaniny specjalnie dobranych nasion oleistych w taki sposób, aby zapewnić właściwy skład i zawartość kwasów tłuszczowych, witamin, steroli roślinnych oraz związków polifenolowych.

Produkt otrzymany w wyniku wytłoczenia na zimno oleju z mieszaniny specjalnie dobranych nasion w taki sposób, aby zapewnić właściwy skład i zawartość kwasów tłuszczowych, witamin, związków polifenolowych i steroli roślinnych. Dodatek ekstraktu (5:1) z owoców dzikiej róży i rokitnika zwyczajnego wzbogaca olej w witaminę C oraz związki polifenolowe o właściwościach przeciwutleniających.

Produkt otrzymany w wyniku wytłoczenia na zimno oleju z mieszaniny specjalnie dobranych nasion soi, czarnuszki, lnianki i ostropestu w taki sposób, aby zapewnić właściwy skład i zawartość kwasów tłuszczowych, witamin i steroli roślinnych. Dodatek ekstraktu z kwiatów i owoców głogu wzbogaca olej w związki polifenolowe o właściwościach przeciwutleniających. Ekstrakt z kwiatów i owoców głogu zawiera składniki łagodzące skutki menopauzy.

Olej kokosowy tłoczony na zimno charakteryzuje się naturalnie pięknym, typowym dla kokosa, smakiem i zapachem (dla odróżnienia postac rafinowana jest praktycznie bezwonna). Można go używać do smarowania pieczywa i pieczenia, bardzo dobrze sprawdza się również do smażenia. Ponadto na jego bazie można przyrządzać ciasta, torty i czekoladowe desery. Ceniony również jako naturalny kosmetyk.

Ekologiczny olej kokosowy tłoczony na zimno charakteryzuje się naturalnie pięknym, typowym dla kokosa, smakiem i zapachem (dla odróżnienia postać rafinowana jest praktycznie bezwonna). Można go używać do smarowania pieczywa i pieczenia, bardzo dobrze sprawdza się również do smażenia. Ponadto na jego bazie można przyrządzić ciasta, torty i czekoladowe desery. Ceniony również jako naturalny kosmetyk.

Jak podaje literatura zielarska nasiona lnu są bogate w nienasycone kwasy tłuszczowe oraz witaminę E. Olej z nasion lnu może być używany do sałatek oraz surówek, ryb, kasz, ziemniaków, serów oraz wszelkich innych potraw. Zewnętrznie polecany jako dobry środek przy suchości skóry, alergiach skórnych, oparzeniach, odleżynach oraz zaczerwienieniach.

Smaczny olej wytłoczony z nasion lnu pochodzących z gospodarstwa ekologicznego. Jest doskonałym i bardzo zdrowym składnikiem codziennej diety. Jak podaje literatura zielarska nasiona lnu są bogate w nienasycone kwasy tłuszczowe oraz witaminę E.

Jak podaje literatura zielarska nasiona lnu są bogate w nienasycone kwasy tłuszczowe oraz witaminę E. Olej z nasion lnu może być używany do sałatek oraz surówek, ryb, kasz, ziemniaków, serów oraz wszelkich innych potraw. Zewnętrznie polecany jako dobry środek przy suchości skóry, alergiach skórnych, oparzeniach, odleżynach oraz zaczerwienieniach.

Olej rzepakowy z dodatkiem suszonych pomidorów, ostrej papryki oraz bazylii.

Jak podaje literatura zielarska olej z nasion rzepaku bogaty jest w nienasycone kwasy tłuszczowe oraz witaminę E. Jest doskonałym i bardzo zdrowym składnikiem codziennej diety. Olej rzepakowy polecany jest do sałatek, surówek, ryb, kasz, ziemniaków, serów oraz wszelkich innych potraw.

Produkt otrzymany w wyniku wytłoczenia na zimno oleju z mieszaniny specjalnie dobranych nasion dyni, lnu i pokrzywy w taki sposób, aby zapewnić właściwy skład i zawartość kwasów tłuszczowych, witamin i steroli roślinnych. Dodatek ekstraktu z korzeni pokrzywy zwyczajnej i ziela wierzbownicy drobnokwiatowej wzbogaca olej w związki polifenolowe o właściwościach przeciwutleniających, które mogą wywierać korzystny wpływ na tkankę gruczołu krokowego.

To cenne źródło wielokrotnie nienasyconych kwasów tłuszczowych ze znaczną przewagą kwasu linolowego. Jako jeden z nielicznych olei zawiera duże ilości lecytyny, flawonoidów oraz steroli, co hamuje wchłanianie cholesterolu.

Olej rzepakowy z dodatkiem trawy cytrynowej oraz bazylii.

Olej ten jest bardzo bogaty w witaminy A i E, zawiera kwasy tłuszczowe: linolowy, linoleinowy, olejowy. Cechuje się również wysoką zawartością kwasów omega 3 i omega 6.

Olej ten jest bardzo bogaty w witaminy A i E, zawiera kwasy tłuszczowe: linolowy, linoleinowy, oleinowy. Cechuje się również wysoką zawartością kwasów omega 3 i omega 6.

Olej rzepakowy z ekstraktem z lubczyka dla ludzi dbających o zdrowie.

Olej rzepakowy z ekstraktem z lubczyka dla ludzi dbających o zdrowie.

Olej z lnianki cechuje się dobrym stosunkiem kwasów omega 3 i omega 6. Według literatury zielarskiej ze względu na swoje właściwości dobrze służy osobom z problemami krążeniowymi. Smak oleju świetnie harmonizuje się z sałatkami, surówkami, ziemniakami, kaszami, rybami oraz wieloma innymi potrawami.

Olej z lnianki cechuje się dobrym stosunkiem kwasów omega 3 i omega 6. Bardzo dobrze służy osobom z problemami krążeniowymi.

Stosuje się go zewnętrznie przy chorobach skóry w tym zakażeniach grzybowych i bakteryjnych, alergicznych itp. Stosowany wewnętrznie ma bardzo pozytywny wpływ na układ pokarmowy, układ moczowy i oddechowy. Reguluje gospodarkę hormonalną, wspomaga odporność.

Stosuje się go zewnętrznie przy chorobach skóry w tym zakażeniach grzybowych i bakteryjnych, alergicznych itp. Stosowany wewnętrznie ma bardzo pozytywny wpływ na układ pokarmowy, układ moczowy i oddechowy. Reguluje gospodarkę hormonalną, wspomaga odporność.

Olej z nasion konopi tłoczony na zimno charakteryzuje się zdecydowanym korzenno-orzechowym aromatem i zielonkawą barwą. W polskiej kuchni znany jest od dawna i stosowany jako dodatek do ziemniaków, kaszy sosów.

Olej z nasion konopi tłoczony na zimno charakteryzuje się zdecydowanym korzenno-orzechowym aromatem i zielonkawą barwą. W polskiej kuchni znany jest od dawna i stosowany jako dodatek do ziemniaków, kaszy sosów. Aby wykorzystać jego dobroczynne składniki, najlepiej spożywać go na zimno jako dodatek do sałatek czy dressingów.

Olej z nasion konopi tłoczony na zimno charakteryzuje się zdecydowanym korzenno-orzechowym aromatem i zielonkawą barwą. W polskiej kuchni znany jest od dawna i stosowany jako dodatek do ziemniaków, kaszy sosów. Aby wykorzystać jego dobroczynne składniki, najlepiej spożywać go na zimno jako dodatek do sałatek czy dressingów.