Herbatka Płatki róży - liofilizowane EKO 10 g
Ekologiczne, w pełni naturalne płatki dzikiej róży. Dzięki zastosowaniu procesu liofilizacji zachowały swój świeży kolor i piękny, relaksujący zapach. Doskonale nadają się do sporządzenia aromatycznego, jednorodnego naparu lub jako składnik wyśmienitej, ziołowej herbatki. Liofilizowane płatki róży mogą stanowić również wyjątkową ozdobę ciast i wszelkich innych deserów oraz napojów.
Co to jest liofilizacja?
Liofilizacja to proces suszenia, który polega na usuwaniu wody z zamrożonego wcześniej surowca w drodze tzw. sublimacji, czyli bezpośredniego przejścia w stan pary z pominięciem stanu ciekłego. Proces ten likwiduje większość zanieczyszczeń mikrobiologicznych, dzięki czemu surowiec może być bezpiecznie przechowywany przez długi czas.
Dlaczego owoce liofilizowane?
Produkty liofilizowane zachowują w 90% swój naturalny kształt, barwę i aromat. Dzięki możliwości przeprowadzania procesu w niskich temperaturach, surowiec przygotowany metodą liofilizacji nie traci cennych witamin i olejków eterycznych.
Składniki:
róża płatki liofilizowane 100%.
*produkt rolnictwa ekologicznego
1 łyżeczkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut.
Zawartość netto:10 g
Warunki przechowywania:Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Wartości odżywcze w 100 g produktu:Wartość energetyczna 3 kJ / 1 kcal; Tłuszcz 1 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g; Węglowodany <0,5 g; w tym cukry 0 g; Białko <0,5 g; Sól 0 g.
herbatka liofilizowana sypana
Firma Dary Natury powstała w latach 90-tych, w niewielkiej, ukrytej wśród lasów wsi Koryciny, w podlaskiej gminie Grodzisk. To stąd pochodzi właściciel firmy, Mirosław Angielczyk, który od najmłodszych lat zajmował się zbieraniem ziół i tworzeniem własnych mieszanek, ale również, co niezwykle cenne, gromadzeniem przekazów o tradycyjnym wykorzystaniu ziół. Długa historia zbioru ziół ze stanowisk naturalnych, ich przetwarzania i wykorzystywania, krystalicznie czyste tereny i bujna, praktycznie dzika roślinność, czynią Podlasie sercem polskiego zielarstwa.