Ekologiczny olej kokosowy tłoczony na zimno charakteryzuje się naturalnie pięknym, typowym dla kokosa, smakiem i zapachem (dla odróżnienia postać rafinowana jest praktycznie bezwonna). Można go używać do smarowania pieczywa i pieczenia, bardzo dobrze sprawdza się również do smażenia. Ponadto na jego bazie można przyrządzić ciasta, torty i czekoladowe desery. Ceniony również jako naturalny kosmetyk. Zawartość kwasu laurynowego 45%

Ekologiczny olej kokosowy tłoczony na zimno charakteryzuje się naturalnie pięknym, typowym dla kokosa, smakiem i zapachem (dla odróżnienia postać rafinowana jest praktycznie bezwonna). Można go używać do smarowania pieczywa i pieczenia, bardzo dobrze sprawdza się również do smażenia. Ponadto na jego bazie można przyrządzić ciasta, torty i czekoladowe desery. Ceniony również jako naturalny kosmetyk. Zawartość kwasu laurynowego 45%

Owocowe chrupki to mieszanka specjalnie suszonych, ekologicznych owoców z niewielkim dodatkiem cukru trzcinowego. Produkt jest bogatym zamiennikiem słodyczy. Chrupki mogą stanowić także smaczny dodatek do musli, deserów itp.. Doskonały dla wegetarian i wegan. Zawartość witaminy C - 176mg w 100g produktu.

Orkisz ze względu na swoje naturalne bogactwo w czasach rzymskich był posiłkiem gladiatorów i zawodników igrzysk. Doskonały dla wegetarian i wegan. POLECAMY RÓWNIEŻ ORKISZ PRAŻONY NA SŁODKO.

Prażona soja to doskonały produkt dla osób aktywnych fizycznie oraz dbających o zdrową dietę. Nadaje się do bezpośredniego spożycia, świetnie sprawdza się jako przekąska albo dodatek do sałatek. Idealna dla wegetarian i wegan.

Soczewica to jedna z najstarszych roślin uprawnych, wykorzystywanych ze względu na swoje naturalne bogactwo. Nasz produkt nadaje się do bezpośredniego spożycia, świetnie sprawdza się jako przekąska albo dodatek do sałatek. Jest także doskonała dla wegetarian i wegan.

Nasza ekologiczna herbatka na "dzień dobry" to zrównoważone połączenie orzeźwiającej mięty z energetyzującą yerba mate, liściem mniszka i innymi ziołami. Doskonale sprawdza się jako smaczny , poranny napój dodający energii na cały dzień.

Ekologiczna, delikatna mąka kokosowa doskonale nadaje się do wypieków różnego typu - od chleba, przez naleśniki po ciasta, gofry i ciasteczka, nadając im charakterystycznego, słodkawego posmaku. Można nią zastąpić ok. 10-20% mąki pszennej. Mąkę kokosową można także spożywać na surowo - dzięki wysokiej zawartości błonnika pokarmowego (29g/100g) świetnie sprawdza się jako dodatek do zdrowych koktajli i deserów. Niezastąpiona również w kuchni orientalnej.

Różowa sól himalajska doskonale nadaje się do codziennego użytku w kuchni, przy produkcji przetworów, w zabiegach zdrowotnych, kosmetycznych i nie tylko. Dodatkowo piękne kryształki wspaniale dekorują potrawę.