Fasola biała EKO – gotowana i liofilizowana
Gotowa w kilka minut | Bez gotowania
Ugotowana, a następnie zliofilizowana fasola, jest idealna na szybki posiłek w domu, podróży, na biwaku czy w pracy. Polecana do sałatek i zup, gulaszy czy dań jednogarnkowych, past oraz hummusów.
Składniki: gotowana i liofilizowana fasola biała* 100%. *produkt rolnictwa ekologicznego.
Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna 1301 kJ / 311 kcal; Tłuszcz 2,5 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g; Węglowodany 31 g; w tym cukry 7 g; Błonnik 39 g; Białko 22 g; Sól 0,02 g.
Sposób użycia: otwórz opakowanie i usuń saszetkę pochłaniającą tlen. Zalej 100 g fasoli 150 ml gorącej wody, dokładnie wymieszaj, przykryj i odstaw na 20 min lub dodaj do dania pod koniec gotowania.
Masa netto: 150 g
Warunki przechowywania: przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i zaciemnionym miejscu.
Kod EAN: 5904538037291
Firma Dary Natury powstała w latach 90-tych, w niewielkiej, ukrytej wśród lasów wsi Koryciny, w podlaskiej gminie Grodzisk. To stąd pochodzi właściciel firmy, Mirosław Angielczyk, który od najmłodszych lat zajmował się zbieraniem ziół i tworzeniem własnych mieszanek, ale również, co niezwykle cenne, gromadzeniem przekazów o tradycyjnym wykorzystaniu ziół. Długa historia zbioru ziół ze stanowisk naturalnych, ich przetwarzania i wykorzystywania, krystalicznie czyste tereny i bujna, praktycznie dzika roślinność, czynią Podlasie sercem polskiego zielarstwa.