Herbatka Biowzmocnienie liofilizowana EKO
Herbatka owocowa, skomponowana z najwyższej jakości ekologicznych surowców. Dzięki zastosowaniu procesu liofilizacji, wchodzące w skład borówki, róża, jagody, cytryny i jabłka, zachowały swoje wartości odżywcze oraz świeży zapach i smak. Owoc dzikiej róży wspiera system odpornościowy i jest źródłem antyoksydantów.
WYSOKA ZAWARTOŚĆ WITAMINY C
Co to jest liofilizacja?
Liofilizacja to proces suszenia, który polega na usuwaniu wody z zamrożonego wcześniej surowca w drodze tzw. sublimacji, czyli bezpośredniego przejścia w stan pary z pominięciem stanu ciekłego. Proces ten likwiduje w większości zanieczyszczenia mikrobiologiczne dzięki czemu może być bezpiecznie przechowywany przez długi okres czasu.
Dlaczego zioła liofilizowane?
Produkty liofilizowane zachowują w 90% swój naturalny kształt, barwę i aromat. Dzięki możliwości prowadzenia procesu w niskich temperaturach, surowiec przygotowany metodą liofilizacji nie traci cennych witamin i olejków eterycznych.
Składniki: borówka wysoka owoc*, róża owoc*, jagoda kamczacka owoc*, cytryna skórka*, jabłko owoc*. *produkt rolnictwa ekologicznego
Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna 3 kJ / 1 kcal; Tłuszcz 1 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g; Węglowodany <0,5 g; w tym cukry 0 g; Białko <0,5 g; Sól 0 g, Witamina C 160,5 mg (*RWS 214%).
Sposób użycia: jedną łyżeczkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut.
Masa netto: 70 g
Warunki przechowywania: przechowywać w szczelnie zamkniętym, w suchym i zacienionym miejscu.
Kod EAN: 5904538032593
Firma Dary Natury powstała w latach 90-tych, w niewielkiej, ukrytej wśród lasów wsi Koryciny, w podlaskiej gminie Grodzisk. To stąd pochodzi właściciel firmy, Mirosław Angielczyk, który od najmłodszych lat zajmował się zbieraniem ziół i tworzeniem własnych mieszanek, ale również, co niezwykle cenne, gromadzeniem przekazów o tradycyjnym wykorzystaniu ziół. Długa historia zbioru ziół ze stanowisk naturalnych, ich przetwarzania i wykorzystywania, krystalicznie czyste tereny i bujna, praktycznie dzika roślinność, czynią Podlasie sercem polskiego zielarstwa.