Herbatka Oczyszczanie liofilizowana EKO
Starannie dobrana kompozycja ekologicznych ziół. Pokrzywa wpływa korzystnie na zdrowie włosów, skóry i paznokci oraz wspomaga układ odpornościowy, bratek usprawnia działanie układu pokarmowego i wspiera zdrowie skóry, a kwiaty bzu pomagają utrzymać prawidłową masę ciała. Dzięki zastosowaniu procesu liofilizacji surowce zachowały swój intensywny kolor, zapach oraz wartości odżywcze.
Co to jest liofilizacja?
Liofilizacja to proces suszenia, który polega na usuwaniu wody z zamrożonego wcześniej surowca w drodze tzw. sublimacji, czyli bezpośredniego przejścia w stan pary z pominięciem stanu ciekłego. Proces ten likwiduje w większości zanieczyszczenia mikrobiologiczne dzięki czemu może być bezpiecznie przechowywany przez długi okres czasu.
Dlaczego zioła liofilizowane?
Produkty liofilizowane zachowują w 90% swój naturalny kształt, barwę i aromat. Dzięki możliwości prowadzenia procesu w niskich temperaturach, surowiec przygotowany metodą liofilizacji nie traci cennych witamin i olejków eterycznych.
Składniki: pokrzywa*, fiołek trójbarwny*, bez czarny*, chaber bławatek*. *produkt rolnictwa ekologicznego
Sposób użycia: jedną wiązkę herbatki zalać wrzątkiem (0,3 – 0,5l) i pozostawić do zaparzenia na około 10-15 minut.
Masa netto: 12,5 g (5×2,5 g)
Wartości odżywcze w 100g produktuWartość energetyczna 2 kJ / 0 kcal; Tłuszcz 0 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g; Węglowodany 0,1 g; w tym cukry 0 g; Białko 0 g; Sól 0 g.
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Kod EAN: 5904538030520
Firma Dary Natury powstała w latach 90-tych, w niewielkiej, ukrytej wśród lasów wsi Koryciny, w podlaskiej gminie Grodzisk. To stąd pochodzi właściciel firmy, Mirosław Angielczyk, który od najmłodszych lat zajmował się zbieraniem ziół i tworzeniem własnych mieszanek, ale również, co niezwykle cenne, gromadzeniem przekazów o tradycyjnym wykorzystaniu ziół. Długa historia zbioru ziół ze stanowisk naturalnych, ich przetwarzania i wykorzystywania, krystalicznie czyste tereny i bujna, praktycznie dzika roślinność, czynią Podlasie sercem polskiego zielarstwa.