Kapusta kiszona EKO
Ekologiczna kapusta kiszona powstaje z najwyższej jakości, ekologicznych składników. Uprawiana jest bez użycia sztucznych nawozów i pestycydów, co gwarantuje pełnię naturalnych wartości odżywczych. Proces fermentacji, wzbogaca ją o dobroczynne bakterie probiotyczne. Kapusta kiszona ma intensywny, kwaskowaty smak, który idealnie komponuje się w wielu daniach, takich jak bigos, pierogi, czy zupa.
Składniki: kapusta* 95%, marchew*, sól kamienna, kminek*, jałowiec*, pieprz czarny*, ziele angielskie*, liść laurowy*. *produkt rolnictwa ekologicznego
Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 65 kJ / 16 kcal; Tłuszcz 0,2 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,0 g; Węglowodany 3,4 g; w tym cukry 1,8 g; Białko 1,1 g; Sól 1,5 g.
Masa netto: 800 g
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu w lodówce.
Kod EAN: 5904538034870
Firma Dary Natury powstała w latach 90-tych, w niewielkiej, ukrytej wśród lasów wsi Koryciny, w podlaskiej gminie Grodzisk. To stąd pochodzi właściciel firmy, Mirosław Angielczyk, który od najmłodszych lat zajmował się zbieraniem ziół i tworzeniem własnych mieszanek, ale również, co niezwykle cenne, gromadzeniem przekazów o tradycyjnym wykorzystaniu ziół. Długa historia zbioru ziół ze stanowisk naturalnych, ich przetwarzania i wykorzystywania, krystalicznie czyste tereny i bujna, praktycznie dzika roślinność, czynią Podlasie sercem polskiego zielarstwa.