Lejkowiec dęty liofilizowany EKO
Liofilizowany lejkowiec można wykorzystać jako dodatek do zupy grzybowej, sosów, pierogów czy naleśników oraz jajecznicy.
Co to jest liofilizacja?
Liofilizacja to proces suszenia, który polega na usuwaniu wody z zamrożonego wcześniej surowca w drodze tzw. sublimacji, czyli bezpośredniego przejścia w stan pary z pominięciem stanu ciekłego. Proces ten likwiduje w większości zanieczyszczenia mikrobiologiczne dzięki czemu może być bezpiecznie przechowywany przez długi okres czasu.
Dlaczego zioła liofilizowane?
Produkty liofilizowane zachowują w 90% swój naturalny kształt, barwę i aromat. Dzięki możliwości prowadzenia procesu w niskich temperaturach, surowiec przygotowany metodą liofilizacji nie traci cennych witamin i olejków eterycznych.
Składniki: lejkowiec dęty liofilizowany* 100%. *produkt rolnictwa ekologicznego
Sposób użycia: odpowiednią ilość dodać do zupy, sosu lub krótko obsmażyć czy obgotować, dodać bezpośrednio do potrawy
Masa netto: 10 g
Warunki przechowywania: przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i zaciemnionym miejscu.
Kod EAN: 5904538031183
Firma Dary Natury powstała w latach 90-tych, w niewielkiej, ukrytej wśród lasów wsi Koryciny, w podlaskiej gminie Grodzisk. To stąd pochodzi właściciel firmy, Mirosław Angielczyk, który od najmłodszych lat zajmował się zbieraniem ziół i tworzeniem własnych mieszanek, ale również, co niezwykle cenne, gromadzeniem przekazów o tradycyjnym wykorzystaniu ziół. Długa historia zbioru ziół ze stanowisk naturalnych, ich przetwarzania i wykorzystywania, krystalicznie czyste tereny i bujna, praktycznie dzika roślinność, czynią Podlasie sercem polskiego zielarstwa.