Do peklowania mięsa
Składniki: majeranek, pieprz czarny, jałowiec, kolendra, ziele angielskie, hyzop, tymianek, czosnek, liść laurowy, cząber górski (w różnych proporcjach)
Sposób użycia: Zawartość opakowania wsypać do wody i zagotować. Dodajemy sól i ewentualnie odrobinę octu wg upodobań. Maksymalna długość polewania 7-8 dni. Zalewa musi pokrywać mięso. Przed peklowaniem mięso musi bć schłodzone.
Masa netto:40 g
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu.
Kod EAN: 5902741003522
Firma Dary Natury powstała w latach 90-tych, w niewielkiej, ukrytej wśród lasów wsi Koryciny, w podlaskiej gminie Grodzisk. To stąd pochodzi właściciel firmy, Mirosław Angielczyk, który od najmłodszych lat zajmował się zbieraniem ziół i tworzeniem własnych mieszanek, ale również, co niezwykle cenne, gromadzeniem przekazów o tradycyjnym wykorzystaniu ziół. Długa historia zbioru ziół ze stanowisk naturalnych, ich przetwarzania i wykorzystywania, krystalicznie czyste tereny i bujna, praktycznie dzika roślinność, czynią Podlasie sercem polskiego zielarstwa.