Dodaje się to ziele do marynat, szczególnie wzbogaca smak ciemnych sosów, polepsza wlory smakowe kompotów i likierów.

Nie tylko dodadzą potrawom wyrazistego smaku, ale też wzbogacą je o cenne składniki odżywcze. Mieszanki przypraw – bo o nich mowa - stanowią doskonały dodatek do dań obiadowych, sałatek, mięs, makaronów, ryb, przetworów warzywnych, a także napojów, ciastek i nie tylko.
W asortymencie posiadamy mieszanki oraz przyprawy jednorodne, które sprawdzą się w każdej kuchni - zarówno miłośników potraw tradycyjnych, jak i osób lubiących kulinarne eksperymenty oraz poszukujących nowych doznań smakowych. W naszej ofercie znajdują się między innymi naturalne dodatki z takich roślin jak anyż, cynamon, cząber, czosnek, czarnuszka, imbir, jałowiec, kardamon, tymianek, lubczyk, papryka czerwona, kozieradka, kurkuma, majeranek, koperek, czubryca, gorczyca, goździki, jałowiec i wiele innych. Ciekawą propozycję stanowią też gotowe kompozycje dedykowane konkretnym potrawom mięsnym, zupom, kanapkom czy też sałatkom.


Całe ziarenka dodaje się do marynat, szczególnie wzbogaca smak ciemnych sosów, polepsza walory smakowe kompanów i likierów.

Całe ziarenka dodaje się do marynat, szczególnie wzbogaca smak ciemnych sosów, polepsza walory smakowe kompotów i likierów.

Warzywno - ziołowa przyprawa do potraw bez chemii.

Przyprawa wykonana na bazie dzikich ziół, doskonale nadająca się do różnego rodzaju potraw.

Kompozycja przypraw doskonale nadaje się do wszystkich zup podnoszących ich walory smakowo-zapachowe.

Jak opisuje literatura zielarska ziele tymianku może pomóc w trawieniu tłustych potraw. Jest przydatnym dodatkiem do wieprzowiny, baraniny, kaczki lub gęsi. Stosuje się go również do produkcji likierów i syropów.

Tymianek pomaga w trawieniu tłustych potraw, jest więc przydatnym dodatkiem do dań z baraniny, wieprzowiny, kaczki lub gęsi. Ponadto stosuje się go do produkcji likierów i syropów.

Mielona żubrówka stanowi komponent wykwintnych sosów oraz marynat używanych głównie do dziczyzny, drobiu i królików.

Trawę cytrynową używa się w kuchni południowo-azjatyckiej oraz południowo-amerykańskiej. Aromat i smak przypominający trochę cytrynę, ale bez jej kwaskowatości. Wzbogaca się nią smak zup, sałatek, napojów, deserów a nawet dań drobiowych przyprawianych curry. Suszone źdźbła trawy cytrynowej można dodać do herbaty.

Używany z powodzeniem w kuchni. Szafran ma dość silny zapach i smak z wyraźną goryczką. Wystarczy szczypta by nadać barwę i smak nawet dużemu daniu.

Używany z powodzeniem w kuchni. Szafran ma dość silny zapach i smak z wyraźną goryczką. Wystarczy szczypta by nadać barwę i smak nawet dużemu daniu. Używa się go do aromatyzowania i barwienia ryżu, potraw z mięs i ryb, do zup, sosów i ciast. Służy także do alkoholu głównie likierów ziołowych.

Starannie skomponowana mieszanka warzyw i ziół.

Mieszanka ekologicznych warzyw to świetna baza do różnego rodzaju zup/kremów, gulaszu oraz sosów.

Sól ziołowa to mieszanka starannie dobranych składników.

Sól ziołowa to mieszanka starannie dobranych składników.

Dzięki trafnie dobranym składnikom sól ziołowa ma niepowtarzalny smak przez co skutecznie podnosi walory smakowe potraw do sporządzania których jest używane.

Sól wytworzono specjalnie przygotowaną metodą polegającą na nasączaniu sokami z owoców i warzyw. Dzięki starannemu procesowi produkcji, produkt zawiera szereg dodatkowych minerałów oraz witamin pochodzących z soków.

Sól morska wędzona dymem z drewna dębowego z dodatkiem ziół tj. majeranek, tymianek, oregano, cząber oraz jałowiec, doskonale sprawdzi się w każdej kuchni. Nada potrawom wędzony i ziołowy aromat oraz charakterystyczny smak. Polecana jest do pieczonych mięs, warzyw, sosów oraz ryb.

Sól morska wędzona dymem z drewna dębowego z dodatkiem ziół tj. majeranek, tymianek, oregano, cząber oraz jałowiec, doskonale sprawdzi się w każdej kuchni. Nada potrawom wędzony i ziołowy aromat oraz charakterystyczny smak. Polecana jest do pieczonych mięs, warzyw, sosów oraz ryb.

Sól morska od dawna jest ceniona w kuchniach całego świata. Coraz więcej zwolenników zdobywa również w Polsce. Jak podaje literatura zielarska zawiera wiele biopierwiastków niezbędnych w reakcjach chemicznych zachodzących w organizmie człowieka. Jest bogata w jod. 1,5 3 mg/kg oraz wiele innych makro i mikroelementów oraz witamin zawartych w dodatkach.

Sól morska od dawna jest ceniona w kuchniach całego świata. Coraz więcej zwolenników zdobywa również w Polsce. Sól ta zawiera wiele biopierwiastków niezbędnych w reakcjach chemicznych zachodzących w organizmie człowieka. Jest bogata w jod.

Sól morska od dawna jest ceniona w kuchniach całego świata. Coraz więcej zwolenników zdobywa również w Polsce. Jak podaje literatura zielarska zawiera wiele biopierwiastków niezbędnych w reakcjach chemicznych zachodzących w organizmie człowieka. Jest bogata w jod. 1,5 3 mg/kg oraz wiele innych makro i mikroelementów.

Dzięki starannie dobranym składnikom, sól ma niepowtarzalny smak i aromat przez co podnosi walory smakowe przygotowywanych potraw.

Sól himalajska z eko ziołami - uzupełniacz do młynka
Zawartość opakowania wystarczy na dwukrotne jego uzupełnienie.

Sól himalajska posiada szeroki zakres barw: od czystej bieli do różu i czerwieni. Ta różnorodność wynika z dominującego minerału. W różowej soli jest to żelazo, które pobudza szpik kostny do produkcji czerwonych krwinek i wspomaga prawidłową pracę układu odpornościowego. Różowa sól himalajska doskonale nadaje się do codziennego użytku w kuchni, przy produkcji przetworów, w zabiegach zdrowotnych, kosmetycznych i nie tylko. Dodatkowo piękne kryształki wspaniale dekorują potrawę.

W różowej soli jest to żelazo, które pobudza szpik kostny do produkcji czerwonych krwinek i wspomaga prawidłową pracę układu odpornościowego. Różowa sól himalajska doskonale nadaje się do codziennego użytku w kuchni, przy produkcji przetworów, w zabiegach zdrowotnych, kosmetycznych i nie tylko. Dodatkowo piękne kryształki wspaniale dekorują potrawę.

Dzięki starannie dobranym składnikom, sól ziołowa ma niepowtarzalny smak i aromat przez co podnosi walory smakowe przygotowywanych potraw.

Sól himalajska do sałatek z eko ziołami - uzupełniacz do młynka
Zawartość opakowania wystarczy na dwukrotne jego uzupełnienie.