Pieprz zielony stosuje się do potraw duszonych, np. drobiu, bulionu, zup, zapiekanek i deserów.

Nie tylko dodadzą potrawom wyrazistego smaku, ale też wzbogacą je o cenne składniki odżywcze. Mieszanki przypraw – bo o nich mowa - stanowią doskonały dodatek do dań obiadowych, sałatek, mięs, makaronów, ryb, przetworów warzywnych, a także napojów, ciastek i nie tylko.
W asortymencie posiadamy mieszanki oraz przyprawy jednorodne, które sprawdzą się w każdej kuchni - zarówno miłośników potraw tradycyjnych, jak i osób lubiących kulinarne eksperymenty oraz poszukujących nowych doznań smakowych. W naszej ofercie znajdują się między innymi naturalne dodatki z takich roślin jak anyż, cynamon, cząber, czosnek, czarnuszka, imbir, jałowiec, kardamon, tymianek, lubczyk, papryka czerwona, kozieradka, kurkuma, majeranek, koperek, czubryca, gorczyca, goździki, jałowiec i wiele innych. Ciekawą propozycję stanowią też gotowe kompozycje dedykowane konkretnym potrawom mięsnym, zupom, kanapkom czy też sałatkom.

Cynamon doskonale komponuje się z wieloma daniami. Idealnie pasuje do deserów, wypieków oraz tradycyjnych pierników. Przyprawa nadaje się także do podkreślenia smaku i aromatu różnych napojów, herbat, kaw, gorących czekolad oraz nalewek. Niewielką ilość stosuje się również podczas przyrządzania mięs oraz niektórych dań egzotycznych.

Przyprawa używana do mięs, wędlin i sosów.

Przyprawa używana do mięs, wędlin i sosów.

Przyprawa powszechnie stosowana do zup, mięs, ryb, marynat, wędlin. Mielone ziarna pieprzu doskonale nadają się do przyprawiania steków.

Sól morska wędzona dymem z drewna dębowego z dodatkiem ziół tj. majeranek, tymianek, oregano, cząber oraz jałowiec, doskonale sprawdzi się w każdej kuchni. Nada potrawom wędzony i ziołowy aromat oraz charakterystyczny smak. Polecana jest do pieczonych mięs, warzyw, sosów oraz ryb.

Jest składnikiem różnych mieszanek przyprawowych. Nadaje charakterystyczny smak rosołom i potrawom z drobiu. Można dodawać ją do musztardy i sosów.

Używany z powodzeniem w kuchni. Szafran ma dość silny zapach i smak z wyraźną goryczką. Wystarczy szczypta by nadać barwę i smak nawet dużemu daniu.

Ekologiczny czosnek niedźwiedzi mielony to przyprawa otrzymywana z suszonych liści czosnku niedźwiedziego.

Sól morska wędzona dymem z drewna dębowego z dodatkiem ziół tj. majeranek, tymianek, oregano, cząber oraz jałowiec, doskonale sprawdzi się w każdej kuchni. Nada potrawom wędzony i ziołowy aromat oraz charakterystyczny smak. Polecana jest do pieczonych mięs, warzyw, sosów oraz ryb.

Sól ziołowa to mieszanka starannie dobranych składników.

Doskonała kompozycja soli himalajskiej z dodatkiem chili oraz innych przypraw ekologicznych, która nadaje potrawom pikantny smak.

Przyprawa do warzyw grillowanych to znakomita kompozycja, która nada wyjątkowego smaku i aromatu grillowanym warzywom.

Doskonała kompozycja ziół i przypraw, nadająca się do przyprawiania potraw wegetariańskich. Nadaje potrawom wyjątkowego smaku i aromatu, a dodatkowo pięknie dekoruje przyrządzone potrawy na grilla.

Doskonała przyprawa do potraw z grilla, która wzbogaci smak i aromat przygotowywanych przypraw.

Dzięki starannie dobranym składnikom, sól ma niepowtarzalny smak i aromat przez co podnosi walory smakowe przygotowywanych potraw.

Mieszanka starannie dobranych przypraw doskonale sprawdzi się jako dodatek do mięs, sosów, zup oraz wielu innych przypraw.

Połączenie soli himalajskiej białej i różowej z dodatkiem starannie wyselekcjonowanych przypraw ekologicznych stanowi doskonałą kompozycję do różnego rodzaju przypraw.

Jest to jedna z najcenniejszych i najdroższych przypraw. Kardamon dodajemy do ciast, kawy, marynat, słodkich deserów oraz likierów i win.

Przygotowany przez nas bulion warzywny to kompozycja starannie wyselekcjonowanych ekologicznych warzyw, które wzbogacają smak zup, sosów oraz wielu innych przygotowywanych potraw.

Rozdrobniona forma grzybów przyśpiesza i ułatwia ich zastosowanie. Najczęściej stosuje się tą formę grzybów do sosów, pierogów, zup, pasztetów, zapiekanek, jajecznicy i wszelkiego rodzaju farszów.

Sól wytworzono specjalnie przygotowaną metodą polegającą na nasączaniu sokami z owoców i warzyw. Dzięki starannemu procesowi produkcji, produkt zawiera szereg dodatkowych minerałów oraz witamin pochodzących z soków.

Kompozycja ekologicznych warzyw to świetny dodatek i baza do zup/kremów, sosów, farszów, bigosu.

Aromatyczna przyprawa do pieczywa. Dodawana jest do konserwowania ogórków w celu zachowania ich jędrności.

Jest to jedna z najcenniejszych i najdroższych przypraw. Kardamon dodajemy do ciast, kawy, marynat, słodkich deserów oraz likierów i win.

Wzmacnia naturalny smak i aromat kawy. Przyprawy korzenne wchodzące w skład mieszanki rozgrzewają organizm, pozwalają na rozkoszowanie się znanym napojem w nieco innej, korzennej wersji.

Używany z powodzeniem w kuchni. Szafran ma dość silny zapach i smak z wyraźną goryczką. Wystarczy szczypta by nadać barwę i smak nawet dużemu daniu. Używa się go do aromatyzowania i barwienia ryżu, potraw z mięs i ryb, do zup, sosów i ciast. Służy także do alkoholu głównie likierów ziołowych.

Sól himalajska czarna swą ciemnofioletową barwę zawdzięcza obecności siarki, która odgrywa ogromną rolę w procesie regeneracji nakórka, wpływa korzystnie na włosy i paznokcie. Czarna sól himalajska ma specyficzny jajeczny zapach. Jest wysoko ceniona przez wegan, używana do przyprawiania fofu, co daje w efekcie daniu smak jajecznicy. Popularna również jako składnik dań orientalnych.

Mieszanka ekologicznych warzyw to świetna baza do różnego rodzaju zup/kremów, gulaszu oraz sosów.

Ekologiczny sos do sałatek „Dyniowy” polecamy szczególnie do sałaty lodowej z dodatkiem świeżych warzyw. Świetnie smakuje w połączeniu z prażonymi pestkami dyni.