Kolendra Liofilizowana EKO 5g - Dary Natury
towar niedostępny
Opis
Kolendra Liofilizowana EKO 5g - Dary Natury
Liofilizowaną kolendrę z uprawy ekologicznej można wykorzystać w formie przyprawy, np. do mięs, ryb, zup, sałatek, dań z ryżu i warzyw strączkowych lub jako dodatek do ziołowego naparu.
Co to jest liofilizacja?
Liofilizacja to proces suszenia, który polega na usuwaniu wody z zamrożonego wcześniej surowca w drodze tzw. sublimacji, czyli bezpośredniego przejścia w stan pary z pominięciem stanu ciekłego. Proces ten likwiduje w większości zanieczyszczenia mikrobiologiczne dzięki czemu może być bezpiecznie przechowywany przez długi okres czasu.
Dlaczego zioła liofilizowane?
Produkty liofilizowane zachowują w 90% swój naturalny kształt, barwę i aromat. Dzięki możliwości prowadzenia procesu w niskich temperaturach, surowiec przygotowany metodą liofilizacji nie traci cennych witamin i olejków eterycznych.
Składniki:
kolendra liofilizowana* 100%.
*produkt rolnictwa ekologicznego
Sposób użycia:
Odpowiednią ilość dodać do potrawy lub mieszanki przyprawowej. W celu przygotowania ziołowego naparu łyżeczkę surowca zalać 250 ml wrzątku i parzyć pod przykryciem 10 min